Помічник Блохіна Калитвинцев пішов зі збірної України

23 липня 14:31

Калитвинцев подякував Блохіну і залишив посаду помічника головного тренера збірної. «Настав час для продовження самостійної тренерської діяльності».

 

У понеділок, 23 липня, Юрій Калитвинцев - помічник головного тренера національної збірної України Олега Блохіна офіційно покинув посаду, яку обіймав з квітня 2011 року.

Як запевнив 44-річний фахівець, який виграв із синьо-жовтими юнацьку першість Європи-2009 серед 19-річних, його подальша кар'єра буде пов'язана з футболом.

«Я відчуваю, що настав час для продовження самостійної тренерської діяльності», - заявив він в інтерв'ю прес-службі Федерації футболу України.

«Але поки хочу висловити подяку всім, з ким мені довелося співпрацювати у Федерації футболу України у ці десять років. Президенту ФФУ Григорію Суркісу, який зробив у моєму житті дуже багато. Головному тренеру збірної України Олегу Блохіну - запросивши в національну команду, він надав мені можливість взяти участь у фінальному турнірі Євро-2012. Все що я робив для команди, робив із серцем. Зараз настав час йти далі. Але душа моя залишається тут».

Свою тренерську кар’єру Юрій Калитвинцев розпочав у сезоні-2001/02 в ужгородському «Закарпатті», вигравши турнір першої ліги. Згодом він очолював юнацькі збірні України до 17 та до 19 рр.., а також другий та молодіжний склад київського «Динамо». У лютому 2010-го увійшов до штабу національної команди, очолюваної Мироном Маркевичем, а з серпня 2010-го до квітня 2011-го виконував обов’язки її головного тренера.

Заслужений тренер України (2009). Майстер спорту міжнародного класу (1997). У якості гравця свої найкращі роки (1995 − 1998) уродженець Волгограда провів у складі київського «Динамо», будучи капітаном не лише біло-синіх, а й збірної України, за яку Калитвинцев провів 22 матчі, забивши 1 гол. Він − 4-разовий чемпіон, 2-разовий володар Кубка України. Найкращий гравець чемпіонату Росії (1994) та України (1995). !zn

Читайте також:

Блохін покликав Альтмана і Калитвинцева в помічники

Калитвинцева і Альтманта запросили у ФФУ на "день виборів
"

Калитвинцев оголосив список гравців для участі в міжнародному турнірі на Кіпрі