Поляки будуть видавати українцям шенгенські візи за квитками на футбол

06 березня 13:29

Представництва Польщі видаватимуть українцям багаторазову шенгенську візу за квитками на матчі Євро-2012 і страховкою. Окрім того, Польща скасувала оплату 20 євро за оформлення довгострокової польської візи.

 

Для отримання шенгенської візи у диппредставництві Польщі громадянам України достатньо буде пред'явити квиток на матч і страховку. Про це повідомив речник МЗС Олександр Дікусаров.

Саму ж візу оформлятимуть за спрощеною процедурою і вона буде багаторазовою на час проведення чемпіонату. Окрім того, Польща погодилася з українською ініціативою і скасувала оплату 20 євро за оформлення довгострокової польської візи. В минулому році таких віз було видано більше 200 тис, на суму близько 4 млн євро, повідомляє інформаційний центр "Україна-2012".

Нагадаємо, раніше українцям необхідно було подати у консульство, окрім страховки, анкету, виписку з банку, копію кредитної картки, довідку з місця роботи із зазначенням окладу, копії авіаквитків і підтвердження бронювання готелю. При достовірності всіх документів і в разі позитивного рішення, оформлення візи займало мінімум 4 дні. !zn

Читайте також:

ЄС планує істотно підвищити клас віз, які
видаються українцям

В ЄС побоюються масового напливу українців після запровадження безвізового режиму

Польща має намір скасувати для українців плату за свої національні візи