Платіні застеріг: об'єднання чемпіонатів може залишити Україну чи Росію без ЛЧ

14 грудня 12:30

Глава УЄФА Мішель Платіні розповів про "підводне каміння" в ідеї організації транснаціональних футбольних ліг.

 

Країни, які побажали об'єднати свої футбольні чемпіонати, повинні бути готові до того, що одна з них може залишитися без Ліги чемпіонів. Про це попередив президент УЄФА Мішель Платіні.

За словами Платіні, в ідеї транснаціональних ліг (як відомо, зараз широко обговорюється можливість об'єднати чемпіонати України і Росії з футболу) є "низка делікатних проблем".

"Якщо кілька ліг захочуть злитися в одну, виникнуть питання законодавчого порядку, що стосуються безпеки, оподаткування та інших нормативів. Таким чином, перш за все нам треба переконатися, що всі вони готові до цього у політичному плані", - зазначив він.

Що стосується спортивної сторони питання, то тут Платіні також наголосив підводному камінні.

"Думаю, якщо дві країни мають намір об'єднатися, то грати у Лізі чемпіонів хочеться обом. Але якщо вони розігрують один чемпіонат, то право на це отримають лише команди, що посіли в ньому перші два місця - і тоді одна з двох країн може залишитися без представника у Лізі чемпіонів", - пояснив він.

Нагадаємо, з пропозицією про проведення об'єднаного чемпіонату СНД виступили, зокрема, президент московського ЦСКА Євгеній Гінер і голова правління ВАТ «Газпром», що патронує «Зеніт», Олексій Міллер.

Про цю ідею схвально висловилися президент київського «Динамо» Ігор Суркіс і президент ФК "Шахтар" Рінат Ахметов. !zn

Читайте також:

Рінат Ахметов підтримав ідею створення чемпіонату СНД з футболу

УЄФА вважає Україну можливим претендентом на проведення Євро-2020

Пітерський «Зеніт» погрожує переїхати в Севастополь і перебратися в чемпіонат України

«Динамо» втратило перемогу в останньому матчі Ліги чемпіонів (ВІДЕО)