Після серії невдач колишній чемпіон світу з боксу з України завершив кар'єру

03 квiтня 10:46

Сергій Дзінзірук, який свого часу володів чемпіонським поясом WBO у середній вазі, прийняв рішення повісити рукавички на цвях.

 

Колишній чемпіон світу за престижною версією WBO у першій середній вазі Сергій Дзінзірук вирішив завершити кар'єру.

Судячи з усього, цьому сприяв часовий відрізок, під час якого у його кар'єрі на професійному рингу послідувала серія невдач. Після втрати свого титулу Дзінзірук марно намагався відновити своє реноме і домогтися чемпіонського бою.

Востаннє віце-чемпіон світу-1997 у любительському боксі бився у січні, коли поступився у дев'ятому раунді технічним нокаутом американцю Брайану Вере. Перед цією поразкою Дзінзірук був нокаутований сильним суперником Серхіо Мартінесом, після чого домігся нічийного підсумку у протистоянні з Джонатаном Гонсалесом, повідомляє iSport.ua.

Сергій Дзінзірук завоював чемпіонський пояс у грудні 2005 року завдяки перемозі над Даніелем Сантосом з Пуерто-Ріко. Після цього українець провів шість вдалих захистів свого титулу.

Останній бій в якості чемпіона світу він провів у травні 2010-го, коли технічним нокаутом переміг австралійця Даніеля Доусона. Втім, уже тоді було відомо про проблеми українця з німецькою промоутерською компанією Universum - адже до цього поєдинку Дзінзірук майже півтора року не виходив на ринг.

У березні 2011 року Дзінзірук вийшов на американський ринок - його чекав напружений бій з аргентинцем Серхіо Мартінесом. Бій під егідою WBC міг вивести кар'єру українця на новий виток. Однак броварчанин програв - у 8-му раунді судді зафіксували технічний нокаут.

А далі був ще один серйозний удар по кар'єрі Дзінзірука: він був позбавлений титулу чемпіона світу WBO фактично без боротьби - рішенням боксерської організації. Примітно, що пояс був відданий на відкуп російському боксерові Зауру Байсангурову, який представляє промоутерську фірму братів Кличків К2 Promotions.

Дзінзірук, якому нещодавно виповнилося 37, так і не зумів відновитися після таких невдач і вирішив завершити кар'єру боксера.

Зазначимо, що крім Дзінзірука раніше титулами чемпіонів світу у профі-боксі володіли такі українські боксери як Андрій Котельник і Володимир Сидоренко. !zn

Читайте також:

Віталій Кличко: Кар'єру в боксі завершу трохи пізніше

Тарас Шелестюк першим з "золотого покоління" українських боксерів перейшов у професіонали

Незважаючи на поразку в Баку, "Українські Отамани" пробилися в півфінал Світової серії боксу

Український "спортивний Оскар" дістався боксерові і фехтувальниці