Переможець об'єднаного чемпіонату СНД з футболу отримає 92 мільйони доларів

18 лютого 17:50

Стали відомі подробиці засідання автономної некомерційної організації "Об'єднаний чемпіонат з футболу", що відбулося в Москві.

 

Директор новоствореної структури відомий футбольний фахівець, колишній тренер київського "Динамо" Валерій Газзаєв повідомив, що бюджет об'єднаної ліги складе 1 мільярд доларів США.

Переможцю належить - 92 мільйони, другій команді - 74 млн.$. За участь у чемпіонаті кожна команда отримає $ 22 млн доларів. За кожну перемогу буде нараховуватися $ 370 тис., за нічию - $ 120 тис.

По 5 % з бюджету щорічно відраховуватимуться до Російського футбольного союзу та федерації футболу України. 10 % суми буде виділено на чемпіонат першого дивізіону. Бюджет вищого дивізіону складе $ 800 млн.

Газзаєв Також повідомив, що імовірно чемпіонат стартує в сезоні-2014/15 і в ньому візьмуть участь 18 команд.

"Росія і Україна будуть брати участь в об'єднаному чемпіонаті на паритетних засадах, - наводить "Спорт-Експрес" з посиланням на "Інтерфакс" слова Газзаєва. - Планується, що вперше чемпіонат пройде в сезоні-2014/15".

Зазначимо, що в засіданні взяв участь і представник України - виконуючий обов'язки генерального директора Об'єднання професійних футбольних клубів України "Прем'єр-ліга" Петро Іванов.

Між тим, керівники українських клубів ще вчора ввечері висловили сумнів у доцільності обговорення будь-яких питань, пов'язаних з гіпотетичним об'єднанням клубів Росії і України.

Президент Федерації футболу України і зовсім спростував ідею створення якогось чемпіонату СНД.!zn

Читайте також:

Україна пошле свого представника до Москви на засідання з обговорення чемпіонату СНД з футболу

Україна офіційно сказала "ні" об'єднаному чемпіонату з футболу

Росія покликала в Об'єднаний чемпіонат всі 16 українських клубів