Оскар Пісторіус звинувачений у навмисному вбивстві, версія з грабіжником виключена

19 лютого 13:35

На засіданні суду у південноафриканській Преторії бігуну-ампутанту Оскару Пісторіусу були висунуті звинувачення в умисному вбивстві. Попередня версія з грабіжником, що проник у будинок спортсмена, відхилена.

 

У Преторії (ПАР) триває засідання суду у справі Оскара Пісторіуса - легкоатлета-ампутанта, учасника Олімпіади-2012, який 14 лютого у своєму будинку застрелив свою подругу Реву Стенкамп - південноафриканську модель. Слідство розглянуло версію про навмисне вбивство і тепер бігунові висунуті звинувачення.

Версія про те, що Пісторіус застрелив жінку помилково, вважаючи її грабіжником, що проник у будинок, відхилена, повідомляє BBC.

Прокурор Геррі Нел виклав приблизно картину подій в той нещасливий для атлета і його подруги ранок. За його словами, Пісторіус прокинувся, надягнув свої протези, пройшов невелику відстань і вистрілив у двері ванної кімнати. Саме там і перебувала в той момент Стенкамп. З чотирьох пострілів, які зробив Пісторіус, три досягли мети - кулі потрапили в голову і руку. Потім він зламав двері і виніс тіло жертви на руках.

"Немає підстав для того, щоб вважати початкову версію спортсмена з грабіжником правдою", - зазначив прокурор.

Інші подробиці, вочевидь, будуть пояснені пізніше.

Втім адвокат Пісторіуса Баррі Раукс зазначив, що його підзахисний не знав напевно, хто ж був у ванній кімнаті у момент пострілу. За його словами, слідство не володіє доказами, що було саме умисне вбивство або вбивство в цілому.

Зазначимо, що поки Оскар Пісторіус, який вважається в ПАР національним героєм, утримується під вартою у поліцейській дільниці. !zn

Читайте також:

Зірка легкої атлетики Оскар Пісторіус застрелив свою подругу, сплутавши її з грабіжником

На Олімпіаді в Лондоні виступить безногий легкоатлет

У ПАР застрелили колишнього чемпіона з боксу Коррі Сандерса