Об'єднаний чемпіонат: створено оргкомітет, який розпочне переговори з УЄФА, ФІФА та ФФУ

05 березня 16:20

Чергові новини з приводу об'єднаного чемпіонату України і Росії.

 

У Москві було створено оргкомітет об'єднаного чемпіонату Росії і України (ГФЛ). У його завдання увійдуть розробка концепції об'єднаної футбольної ліги, проведення консультацій з українською прем'єр-лігою і клубами, уповноваженими органами Російського футбольного союзу, Федерації футболу України, УЄФА і ФІФА для узгодження створення ГФЛ відповідно до регламентуючими документами даних організацій, повідомляє "Спорт-Експрес".

Також організаційному комітету доручено розробити структуру і регламент ГФЛ, проект календаря та інші необхідні документи, передбачені вимогами української прем'єр-ліги, РФС, ФФУ, УЄФА і ФІФА.

Директор проекту ГФЛ Валерій Газзаєв вважає, що створення оргкомітету - початок реальних дій, спрямованих на розвиток чемпіонату.

"Найголовніше, що учасники загальних зборів РФПЛ схвалили створення вже існуючого оргкомітету об'єднаної футбольної ліги, - підкреслив Газзаєв. - Завдяки цій події він розпочинає до реальної роботи з формування пакету необхідних документів - регламентів, статутів для вступу в переговорний процес з РФС, ФФУ та УЄФА".

Нагадаємо, що раніше Газзаєв повідомив, що змагання в об'єднаному чемпіонаті України і Росії, куди увійдуть по 9 клубів від кожної країни, ймовірно, почнуться в сезоні-2014/15. Призовий фонд ліги - 1 мільярд євро.

"Найближчим часом буде сформовано стратегію розвитку оргкомітету і наших відносин з українськими колегами. Будемо діяти поступово, але водночас оперативно, інформуючи громадськість, уболівальників про всі наші рішення", - сказав Газзаєв.

Зазначимо, що проти чемпіонату тим або іншим способом висловлювалися у ФІФА, українські і російські федерації, а також в УЄФА. Щоправда в Європейській організації зазначили, що готові вступити в переговори з приводу чемпіонату в 2015 році. !zn

Читайте також:

Газзаєв образився на критику з об'єднаного чемпіонату

Переможець об'єднаного чемпіонату СНД з футболу отримає 92 мільйони доларів

В УЄФА вже готові обговорити об'єднаний чемпіонат Росії і України

Україна офіційно сказала "ні" об'єднаному чемпіонату з футболу