Новим президентом Федерації футболу України обрано Анатолія Конькова, Суркіса - почесним президентом

02 вересня 11:45

Конгрес ФФУ проголосував за кандидатуру єдиного претендента на посаду президента федерації - Анатолія Конькова. У той же час склавший свої повноваження президент Федерації футболу України, член виконкому УЄФА Григорій Суркіс став почесним президентом національної асоціації.

 

Відомий у минулому футболіст донецького "Шахтаря" і київського "Динамо" і тренер Анатолій Коньков обраний на пост президента Федерації футболу України на 4 роки.
На 14-му звітно-виборному Конгресі ФФУ, що проходить у неділю в Києві, за його кандидатуру проголосувало 132 із 133 повноважних делегатів зборів. Один утримався.
Коньков був єдиним кандидатом на пост керівника національної футбольної асоціації. Його висунули на цей пост 30 з 49 колективних членів ФФУ.
Водночас склавший свої повноваження президент Федерації футболу України, член виконкому УЄФА Григорій Суркіс став почесним президентом національної асоціації. Однак Суркіс не буде мати права голосу при прийнятті рішень керівними органами ФФУ.
Суркіс очолював ФФУ з серпня 2000 року. Став одним з головних дійових осіб в отриманні, підготовці та проведенні Україною чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Г.Суркіс - член виконкому УЄФА з 2004 року, голова комітету УЄФА зі змагань для збірних. 2 вересня 2012 відомий у минулому футболіст донецького "Шахтаря" і київського "Динамо", тренер Анатолій Коньков обраний на пост президента ФФУ на 4 роки.
62-річний А.Коньков будучи гравцем виступав за краматорський "Авангард" (1965-1967), донецький "Шахтар" (1968-1974), київське "Динамо" (1975-1981). Чотириразовий чемпіон СРСР, володар Кубка володарів Кубків 1975 року, Суперкубка УЄФА 1975 року в складі "Динамо". Віце-чемпіон Європи 1972 року, бронзовий призер Олімпійських ігор 1976 року.
З 1982 року почав тренерську кар'єру. Працював у "Таврії", "Шахтарі", збірній України, "Ворсклі", алчевській "Сталі", бакинському "Інтері". Останнім часом А.Коньков був спортивним директором ФК "Сталь" (Алчевськ). !zn
Читайте також: