Німеччина вимагає позбавити Білорусь ЧС-2014 з хокею

01 березня 07:16

Парламент Німеччини закликав позбавити Білорусь ЧС-2014 з хокею через наявність політв'язнів.

 

Депутати бундестагу Німеччини закликали переглянути рішення про проведення у Білорусі у 2014 році чемпіонату світу з хокею. Одночасно низка німецьких політиків закликала Євросоюз розширити санкції щодо білоруського режиму.

Зокрема, європарламентарій Вернер Шульц заявив, що санкції ЄС «викликали нервову реакцію у режиму Лукашенка», незважаючи на те, що були прийняті у більш м'якому варіанті.

«Євросоюз повинен стояти на своєму: нуль терпіння і ніяких перемовин доти, поки у катівнях перебувають політв'язні», - сказав він.

У свою чергу, депутати Марілуізе Бек, Катрін Гьорінг-Екардт та Віола фон Крамон закликали переглянути рішення про проведення у Білорусі Чемпіонату світу з хокею у 2014 році. Це має стати реакцією Європи на наявність у Білорусі політв'язнів, репресій щодо незалежних ЗМІ та відсутність вільних виборів.

Проведення у Білорусі хокейного Чемпіонату Світу - 2014 було анонсовано білоруською владою як «найбільша світова подія» і «свідчення світового визнання проведеної Білоруссю політики».

До чемпіонату у Мінську спішно зводяться різні спортивні і туристичні об'єкти. !zn

Читайте також:

У Білорусі запровадять безвізовий режим для гостей Чемпіонату світу з хокею

Євросоюз розширив санкції проти Білорусі

Основний склад ХК «Локомотив» загинув в авіакатастрофі