НХЛ обрала кращого гравця сезону

23 червня 07:45

Найкращим гравцем (MVP) чемпіонату НХЛ сезону-2010/11 визнано нападаючого «Анахайм Дакс» Корі Перрі.

 

У минулому сезоні він став кращим снайпером ліги, закинувши 50 шайб. Окрім того, на його рахунку 48 результативних передач. 26-річний форвард отримав приз MVP вперше у кар'єрі.

Про це повідомляє офіційний сайт НХЛ.

Головним претендентом на звання кращого гравця сезону вважався нападник «Ванкувер Кенакс» Даніель Седін. Шведський форвард став кращим бомбардиром регулярного чемпіонату, набравши 104 очки (41 шайба та 63 передачі).

Кращим воротарем визнано Тіма Томаса з «Бостон Брюінс», який раніше став MVP плей-офф НХЛ. Приз кращого захисника всьоме у кар'єрі отримав швед Ніклас Лідстрем з «Детройт Ред Вінгс». Частіше за нього (вісім разів) цей приз отримував тільки Боббі Орр.

Кращим нападаючим оборонного плану став Райан Кеслер з «Ванкувера», кращим новачком - Джефф Скіннер з «Кароліни Харрікейнс», кращим тренером - Ден Байлсма з «Піттсбург Пінгвінс». Джентльменом сезону визнали Мартен Сан-Луї з «Тампи-Бей Лайтнінг».

Регулярний чемпіонат - 2010/11 виграв «Ванкувер». У плей-офф ця команда дійшла до фіналу, але у вирішальній серії поступилася у семи матчах «Бостону», який і завоював Кубок Стенлі.