Невдала гра збірної України з хокею виводить її конкурента у лідери чемпіонату світу

19 квiтня 10:58

Збірна Польщі очолила турнірну таблицю чемпіонату світу в Донецьку.

 

Збірна України з хокею у першому дивізіоні 1В, який проходить у Донецьку, в четвертому турі лише в овертаймі зуміла вирвати перемогу над збірною Нідерландів - 3:2. При цьому українці поступалися по ходу зустрічі 0:2, але знайшли в собі сили завершити матч на свою користь.

Локальна невдача вивела нашого головного конкурента Польщу на перше місце в турнірній таблиці. Тепер доля єдиної путівки в дивізіон 1А вирішиться в польсько-українському протистоянні.

Напередодні зустрічі з Нідерландами, яка мала стати першою серйозною перевіркою для команди Олександра Кулікова, українці втратили через травми трьох гравців нападу - досвідченого центрфорварда Артема Гніденка і молодих Дмитра Німенка та Максима Квітченка. Фактично цей факт змусив нашу команду грати у три п'ятірки, що дуже нелегко у хокеї.

Поєдинок розпочався невдало для українців - Мітч Брюйстен скористався обрізкою "синьо-жовтих" при розіграші більшості, вміло обігравши Євгенія Напненка в ближній дуелі. А під завісу періоду натуралізований канадець Нідерландів Стів Мейсон залишив не у справ досвідчених Сергія Варламова і Василя Полоницького, а також молодого захисника Дениса Петрухна і подвоїв рахунок.

Але вже до екватора матчу українці відновили рівновагу: відзначилися Андрій Міхнов і Олег Тимченко. На жаль, але розвинути свій успіх господарі турніру не зуміли. Все вирішилося в додатковій 5-хвилинці, коли потужний Олександр Торяник виграв боротьбу у чужій зоні, віддав на вільного Тимченка і той вразив ціль, оформивши дубль.

Збірна Польщі впевнено обіграла Естонію 5:3 і очолила турнірну таблицю з 12 очками. В українців - на один пункт менше. Треті - голландці (7 очок), далі йдуть Румунія, Естонія і Литва.

Нідерланди - Україна 2:3(2:0, 0:2, 0:0, 0:1)

Шайби: 06:54 М. Брюйстен (ван ден Хювель, До. Брюйстен - менш) - 1:0; 18:23 Мейсон (Йоли, де Йонг) - 2:0; 21:29 Міхнов - 2:1; 29:44 Тимченко (Побєдоносцев, Матерухін) - 2:2; 62:14 Тимченко (Торяник) - 2:3

Воротарі: Оостервейк - Напненко

Кидки: 21 - 44

Штраф: 10 - 10.

Зазначимо, що вирішальний матч між Україною і Польщею відбудеться 20 квітня. !zn

Читайте також:

Збірна України вдало стартувала на чемпіонаті світу з хокею

Один з кращих українських хокеїстів завершив кар'єру