Найтриваліший матч в історії російського хокею: дві години на льоду

26 лютого 10:30

У матчі плей-офф КХЛ між ярославським "Локомотивом" і череповецькою "Северсталлю" був встановлений рекорд тривалості поєдинку.

 

В одному з протистоянь Континентальної хокейної ліги між "Локомотивом" і "Северсталлю", яке проходило у Череповці, був зафіксований новий рекорд тривалості зустрічі: 118 хвилин 48 секунд. Коли нападник "Северсталі" Денис Казіонов закинув шайбу, тим самим забезпечивши перемогу своїй команді 3:2, годинник показував 0 годин 15 хвилин. Нове досягнення - на 8 хвилин і 37 секунд довше, ніж протистояння "Авангарду" з Омська і "Металурга" з Магнітогорська в 2011 році.

Зазначимо, що згідно з правилами в хокеї не може бути зафіксована нічия, а для визначення переможця, у разі нічийного рахунку за 60 хвилин ігрового часу, призначається додаткова 5-хвилинка, а потім, якщо хокеїсти не закидають шайбу, проводиться серія штрафних кидків. Проте у матчах плей-офф у КХЛ призначається 20-хвилинний овертайм з правилом золотого гола. У Череповці ж хокеїсти зіграли майже три додаткових періоду, провівши на льоду в цілому майже дві години чистого часу! "Северсталь" перемогла 3:2 і повела у серії до чотирьох перемог 3:1. Для виходу у наступний раунд "сталеварам" необхідно зробити всього один переможний крок 28 лютого у Ярославлі.

Зазначимо, що в історії світового хокею фіксувалися і більш тривалі поєдинки. Так, у матчі заокеанської НХЛ у сезоні-1936 "Детройт" і "Монреаль" крім 60 хвилин основного часу провели 117 хвилин овертаймів! Переможна шайба була кинута гравцем "Червоних Крил" Модером Брюнто на 12-й хвилині шостого додаткового періоду! "Детройт"переміг 1:0, а загалом команди провели на льоду майже три години чистого часу. Матч завершився о пів на третю ночі, тоді як почався о 20:30 попереднього дня. !zn

Читайте також:

Лідери КХЛ почали боротьбу за Кубок Гагаріна з перемог

"Піттсбург" спокушає Євгена Малкіна 100-мільйонним контрактом

Олімпіада в Сочі пройде без українських хокеїстів

Лукашенко пообіцяв розібратися з білоруськими хокеїстами за погані результати