Найкращий бомбардир в історії "Шахтаря" може опинитися в першій лізі

21 лютого 13:10

Колишній нападаючий збірної України, "Шахтаря", "Дніпра", "Арсенала" та "Металіста" може продовжити кар'єру в клубі першої ліги, харківському "Геліосі".

 

Вихованець донецького футболу Андрій Воробей, завдяки якому в 2000 році "Шахтар" вперше в історії взяв участь у розіграші Ліги Чемпіонів, може продовжити кар'єру в харківському "Геліосі", повідомляє football.ua. 34-річний футболіст, права на якого належать "Металісту", вже кілька днів перебуває у тренувальному таборі "сонячних".

В даний час середняк першої ліги проводить тренувальний збір у Туреччині. У спарингу "Геліоса" з казахстанським "Востоком", який завершився нульовою нічиєю, Воробей відіграв "від дзвінка до дзвінка" і відзначився потраплянням в штангу. Цілком можливо, що весняну частину сезону досвідчений форвард проведе в "Геліосі" на правах оренди.

Нагадаємо, що на сьогоднішній день Андрій Воробей - кращий бомбардир донецького "Шахтаря". На його рахунку - 114 голів в матчах чемпіонату і Кубка України, а також європейських клубних турнірах за 9 років. Влітку 2000-го завдяки цьому футболістові "гірники" вперше в історії пробилися в Лігу Чемпіонів. У першому матчі кваліфікаційного турніру з празькою "Славією" в Донецьку українська команда поступилася 0:1, а на виїзді Воробей забив гол на останніх хвилинах і перевів гру в додатковий час. Сергій Ателькін незабаром подвоїв рахунок і "Шахтар" разом з "Динамо" відправився в груповий раунд Ліги Чемпіонів.

У 2006 році у складі збірної України Андрій Воробей взяв участь в чемпіонаті світу в Німеччині. !zn


Читайте також

Донецький "Шахтар" забив двічі, але цього не вистачило для перемоги над "Боруссією"

Букмекери не вірять у "Динамо" і "Дніпро"

В УЄФА вже готові обговорити об'єднаний чемпіонат Росії і України