Нападника «Шахтаря» Адріано дискваліфікували на один матч за скандальний гол

27 листопада 19:00

Адріано пропустить останній матч групового турніру Ліги чемпіонів проти «Ювентуса». У цій грі для «Шахтаря» вирішується лише питання про те, займуть «гірники» перше або друге місце в своїй групі.

 

Бразильського нападника донецького «Шахтаря» Луїса Адріано дискваліфіковано УЄФА на один матч Ліги чемпіонів за порушення «принципів поведінки» під час гри 5-го туру групового етапу проти данського «Нордшелланд», в якому він забив гол у ворота суперника з порушенням принципу "фейр-плей».

Відповідне рішення ухвалила у вівторок контрольно-дисциплінарна інстанція УЄФА.

Дискваліфікація Адріано буде застосована на останній матч групового турніру між «Шахтарем» та італійським «Ювентусом».

Як повідомлялося, 20 листопада «Шахтар» достроково вийшов до 1/8 фіналу Ліги чемпіонів УЄФА з групи, в якій протистояв чинному володарю трофею «Челсі» та кращій команді Італії «Ювентусу», після перемоги в Копенгагені над данським «Нордшелланд» з рахунком 5:2.

На 24-й хвилині матчу «Нордшелланд» відкрив рахунок. «Шахтарю» дуже швидко вдалося відігратися, але це супроводжувалося скандалом. Арбітр віддав спірний м'яч Вілліану, який за принципом фейр-плей повернув його данцям, вдаривши на половину поля суперника. Але Луїс Адріано побіг за посланим у напрямку воріт м'ячем, в свою чергу захисники і воротар «Нордшелланд» зупинилися, і бразильський форвард «Шахтаря» відправив м'яч у ворота. Після з'ясування стосунків між футболістами і арбітром гол був зарахований.

За словами капітана «Шахтаря» Даріо Срни, команда вирішила після цього спеціально дати супернику забити в свої ворота, але півзахисник «гірників» Т.Степаненко не зрозумів рішення партнерів і відібрав м'яч у суперника. Незабаром після цього «Нордшелланд» таки забив у ворота гостей, але перед перервою «Шахтар» відігрався, а в другому таймі забив три голи і отримав перемогу.

21 листопада УЄФА завів дисциплінарну справу на Адріано. У провину футболісту ставиться порушення статті 5 дисциплінарного статуту УЄФА - «Принципи поведінки». Контрольно-дисциплінарна інстанція УЄФА розгляне справу 27 листопада.

22 листопада Адріано заявив, що шкодує про свої дії, що призвели до голу у ворота «Нордшелланд» з порушенням принципу «фейр-плей», і просить вибачення у вболівальників і УЄФА.

24 листопада президент «Шахтаря» Рінат Ахметов заявив, що клуб прийме будь-яке рішення у дисциплінарній справі стосовно Адріано.

В останньому матчі групового турніру проти «Ювентуса» для «Шахтаря» вирішується лише питання про те, займуть «гірники» перше або друге місце в своїй групі. !zn

Читайте також:

«Шахтар» прийме будь-яке рішення УЄФА в справі Адріано

Нападник «Шахтаря» Адріано попросив вибачення за скандальний гол


«Шахтар» достроково вийшов у плей-офф Ліги чемпіонів, обігравши «Нордшелланд» з рахунком 5:2 (ВІДЕО)