Нападник "Шахтаря" Адріано готовий прийняти українське громадянство і виступати за збірну України

03 грудня 07:42

Бразильський нападаючий заявив, що готовий змінити паспорт, якщо його покличуть у збірну України.

 

Бразильський нападаючий донецького "Шахтаря" Луїс Адріано готовий прийняти українське громадянство і виступати за національну збірну України.

"Мені дуже подобається Україна. Коли я став грати тут, про мене дізнався весь світ. Я дуже вдячний цій країні і вважаю її другою батьківщиною. Я навіть готовий змінити паспорт, якщо мене покличуть у збірну України. Вважаю, що міг би її посилити" , - сказав він в інтерв'ю телевізійній програмі "Великий футбол" на ТРК "Україна" увечері 2 грудня.

Як відомо, Адріано 20 листопада опинився в центрі уваги українського та європейського футбольного співтовариства після скандального голу у ворота данського клубу "Нордшелланд" у матчі Ліги чемпіонів. Після того матчу "Шахтар" достроково вийшов до 1/8 фіналу Ліги чемпіонів УЄФА з групи, в якій протистояв чинному володарю трофею "Челсі" і найкращій команді Італії "Ювентусу".

21 листопада УЄФА завів дисциплінарну справу на Адріано. Футболісту закидають порушення статті 5 дисциплінарного статуту УЄФА - "Принципи поведінки". 22 листопада Адріано заявив, що шкодує про свої дії, що призвели до голу у ворота "Нордшелланда" з порушенням принципу "фейр-плей", і просить вибачення у вболівальників і УЄФА. 24 листопада президент "Шахтаря" Рінат Ахметов заявив, що клуб прийме будь-яке рішення щодо дисциплінарної справи стосовно Адріано.

27 листопада контрольно-дисциплінарна інстанція УЄФА дискваліфікувала Адріано на один матч Ліги чемпіонів. Він пропустить останній матч групового турніру між "Шахтарем" і італійським "Ювентусом" 5 грудня у Донецьку. Окрім того, футболіст повністю присвятить один день участі в одній з громадських програм УЄФА.

25-річний Адріано перейшов у "Шахтар" у березні 2007 року з бразильського клубу "Інтернасьонал". 4-разовий чемпіон України, 3-разовий володар Кубка України. 20 травня 2009 року забив один із двох голів у переможному для "Шахтаря" фіналі Кубка УЄФА. Провів 6 матчів за збірну Бразилії до 20 років.

Після хет-тріку у ворота "Нордшелланда" 20 листопада Адріано став найкращим бомбардиром в історії виступів "Шахтаря" у європейських кубках (20 забитих м'ячів). !zn

Читайте також:

«Шахтар» прийме будь-яке рішення УЄФА в справі Адріано

Нападник «Шахтаря» Адріано попросив вибачення за скандальний гол


«Шахтар» достроково вийшов у плей-офф Ліги чемпіонів, обігравши «Нордшелланд» з рахунком 5:2 (ВІДЕО)