Найкращий гімнаст України вирішив виступати за збірну Росії

12 листопада 11:36

У російській збірній зі спортивної гімнастики запевняють, що не робили спроб переманити українця Миколи Куксенкова, який на Олімпійських іграх в Лондоні зупинився за крок від медалі в абсолютній першості.

 

Перший номер чоловічої збірної України зі спортивної гімнастики Микола Куксенков прийняв рішення виступати за національну команду Росії. Питання зі зміною громадянства має вирішитися в найближчі два місяці.

«У Миколи все коріння - з Володимира. Тут у нього багато родичів. Місяць тому він приїжджав до нас і сказав, що хоче переїхати до Росії. Зараз це питання у стадії вирішення. Оскільки він член національної збірної України, ми йому сказали, щоб він узяв відповідне відкріплення від федерації та Олімпійського комітету. Інших проблем бути не повинно, ми його із задоволенням приймемо в команду - це дуже сильний гімнаст», - повідомила тренер російської збірної Валентина Родіоненко.

Куксенков на Олімпійських іграх у Лондоні зупинився за крок від медалі в абсолютній першості. Також він успішно виступив у командному багатоборстві, в якому українці посіли четверте місце, а російська команда показала 6-й результат.

«Думаю, що в нашу команду він увіллється дуже добре, і проблем з українською федерацією не виникне. Нам би, звичайно, не хотілося, щоб перехід супроводжувався якимись скандалами. Його завжди тягнуло до нашої збірної, і бажання виступати за Росію у нього з'явилося дуже давно. Микола хотів переїхати ще чотири роки тому, але оскільки його батько очолює чоловічу збірну України, з'ясування затягнулися, і в підсумку він залишився там», - пояснила вона.

Тренер наголосила, що Росія не робила жодних спроб переманити гімнаста з української команди.

«Навіть у спортсменів є певні громадянські права. Якщо він хоче жити в іншій країні, то ніхто заборонити це йому загалом не може. Ми його не переманювали, він сам завжди говорив, що хоче виступати за нашу країну. Він вважає себе росіянином», - сказала Родіоненко. !zn

Читайте також:

Чемпіонат світу з баскетболу розширять до 32 команд

Пілотам Формули-1 заборонили лаятися матом

Збірна України опустилася на 13 позицій в рейтингу ФІФА