На київському марафоні посилять заходи безпеки

17 квiтня 13:20

У Києві наприкінці квітня відбудеться традиційний марафон, на якому очікуються підвищені заходи безпеки.

 

Після трагічних подій, які відбулися в понеділок під час Бостонського марафону, організатори багатьох подібних легкоатлетичних заходів стурбовані безпекою їхніх учасників.

Не став винятком і 4-й Київський марафон, який стартує 28 квітня на Михайлівській площі столиці. Під час проведення забігу будуть використані посилені заходи безпеки, повідомляє офіційний сайт заходу.

Зокрема, охорону учасників заходу будуть забезпечувати близько 300 співробітників правоохоронних органів - головне управління МВС м. Києва, столичне ДАІ, а також служба безпеки марафону.

Уздовж траси забігу, яка пройде через весь центр міста, будуть працювати 180 співробітників ДАІ. Вулиці, якими пройде траса, будуть перекриті, проїзд туди автотранспорту буде заборонений 28 квітня, починаючи з 8:00. Київською міліцією буде відпрацьований маршрут патрулювання зони проведення пробігу більше 100 міліціонерами, перед початком старту будуть перевірені всі вузлові перехрестя вулиць.

"Жорстокий теракт, який був здійснений на Бостонському марафоні, шокував бігову громадськість. Хто стоїть за цим терактом, кому було потрібно зруйнувати таку спортивну подію, якою є марафон - один з найбільш демократичних спортивних заходів, поки невідомо", - відзначив голова оргкомітету Київського міжнародного марафону Дмитро Черницький.

"Події в Бостоні змушують нас по-новому, ще більш відповідально підійти до організації безпеки проведення Київського міжнародного марафону. Ми усвідомлюємо нашу відповідальність за те, щоб марафон 28 квітня в Києві, куди з'їдуться учасники з усіх куточків України, різних країн світу, в якому візьмуть участь дорослі і діти, відвідають тисячі киян і гостей столиці, пройшов спокійно, безпечно і став справжнім святом спорту та здоров'я", - йдеться в заяві оргкомітету київського змагання.

Нагадаємо, що 15 квітня у Бостоні на фініші марафону сталося два вибухи, в результаті чого троє людей загинуло, а більше 170 учасників і глядачів отримало різні ушкодження. В одному з найвідоміших марафонських забігів у США брали участь п'ятеро бігунів з України, у тому числі і Андрій Оністрат, який восени вважався одним з претендентів на посаду президента Федерації легкої атлетики України. !zn

Читайте також:

Президент України висловив співчуття у зв'язку з терактами в Бостоні

Завдяки міжнародним велоперегонам в Києві відремонтують частину доріг

Позбавленого олімпійського золота Юрія Білонога дискваліфікували на два роки