На чемпіонаті Європи українські спортсмени показали найкращий результат за останні 13 років

22 квiтня 14:31

Вдало пройшов для українців чемпіонат Європи зі спортивної гімнастики у Москві - бронзова і дві золоті медалі опинилися в активі наших атлетів.

 

Олег Степко та Ігор Радивілов виграли титул чемпіона Європи в Москві відповідно у вправах на брусах і кільцях. Третім у багатоборстві став Олег Верняєв.

Результат українців став найкращим за останні 13 років, відтоді, як у Бремені дворазовим чемпіоном Європи став Олександр Береш, що розбився в автомобільній катастрофі через чотири роки.

Додамо до медальних успіхів ще й кілька потраплянь у фінал і високі місця в підсумковому заліку у все того ж Степка у багатоборстві (4-те), у Радивілова в опорному стрибку (5-те), в якому він завоював бронзову медалі на Олімпіаді в Лондоні. Верняєв ж виявився п'ятим на брусах. Жіноча збірна виступила не так вдало - всього два потрапляння у фінал. Однак головна характеристика цієї команди - молодість, тому такий результат вважається цілком гідним.

Нагадаємо, що в 2012 році Україна втратила перспективного гімнаста Миколи Куксенкова, який прийняв російське громадянство. Однак на нинішньому чемпіонаті Європи виступати він не мав права.

Втім, його батько Юлій Куксенков відмінно підготував всю чоловічу команду, показавши, що у таких відомих у минулому українських гімнастів як Борис Шахлін, Ігор Коробчинський, Богдан Макуц, Олександр Береш, Рустам Шаріпов можуть бути гідні послідовники. !zn

Читайте також:

Чемпіонат світу з художньої гімнастики в Києві може пройти без збірної України

Українські важкоатлети - треті у загальному заліку чемпіонату Європи

Український "спортивний Оскар" дістався боксерові і фехтувальниці