На чемпіонаті світу в Канаді українські фігуристи завоювали дві олімпійські ліцензії

18 березня 17:45

Незважаючи на далеко не оптимістичний виступ українських фігуристів на чемпіонаті світу, з канадського Лондона вони везуть дві олімпійських ліцензії. За решту доведеться поборотися вже в наступному сезоні.

 

У канадському Лондоні завершився чемпіонат світу з фігурного катання, на якому крім нагород у чотирьох дисциплінах розігрувалися олімпійські ліцензії Сочі 2014.

Українським фігуристам, які були представлені на чемпіонаті в трьох видах, вдалося завоювати два пропуски в Сочі: у жіночому одиночному катанні і в спортивних танцях. Першу ліцензію Україні принесла Наталія Попова, яка в підсумку фінішувала на 15-му місці. Таким чином, на Олімпіаду в Сочі поїде як мінімум одна українська фігуристка.

Завдяки 14-му місцю танцювального дуету Шивон Хікін-Кенеді/Дмитро Дунь Україна буде представлена в Сочі і в цьому виді програми.

У чоловічому катанні, а також у парах у наших фігуристів буде шанс проявити себе на міжнародному турнірі в Nebelhorn Trophy в Оберсдорфі, який пройде з 23 по 28 вересня цього року. Там будуть розіграні чергові комплекти ліцензій.

Зазначимо, що переможцем медального заліку чемпіонату світу стали господарі змагань - в їх активі три медалі. Канадські фігуристи зможуть відправити на Олімпіаду 17 спортсменів, трохи менше представництво здобули господарі Ігор росіяни - їх, завдяки успіхам спортивних і танцювальних пар, буде 15. Стільки ж спортсменів за підсумками ЧС делегує і збірна США, повідомляє iSport.ua.

Нагадаємо, що за всю історію виступів української збірної на зимових Олімпіадах у фігурному катанні наші спортсмени завоювали дві медалі - у 1994 році в Ліллехаммері "золото" завоювала Оксана Баюл, а в Турині-2006 у змаганнях танцювальних дуетів бронзу взяли Руслан Гончаров і Олена Грушина. !zn

Читайте також:

Автор першого в історії України олімпійського золота вимагає мільйони за зіпсовану репутацію

Олімпіада в Сочі пройде без українських хокеїстів

Українські біатлоністки завоювали срібло в естафеті на Кубку світу в Сочі