МОК може виключити з олімпійської програми "китайські" види спорту

12 лютого 12:53

Виконком Міжнародного олімпійського комітету буде вирішувати долю бадмінтону і настільного тенісу на Олімпіаді-2020.

 

На черговому дводенному засіданні виконкому Міжнародного олімпійського комітету, яке розпочнеться сьогодні у швейцарській Лозанні, буде вирішуватися питання представництва окремих видів спорту на Олімпіаді-2020. Як повідомляє newsru.com з посиланням на ТАСС, мова йде про бадмінтон, настільний теніс, в яких традиційно переважають китайські спортсмени, а також про сучасне п'ятиборство і тхеквондо.

Зазначимо, що на останній Олімпіаді в Лондоні китайські бадмінтоністи завоювали п'ять золотих медалей із п'яти можливих, така ж тотальна перевага представників Піднебесної спостерігалася і в настільному тенісі - чотири медалі у чотирьох видах програми. На домашніх Іграх у Пекіні у 2008 році медальний урожай китайців у бадмінтоні був дещо скромнішим - три золота, а ось місцеві тенісисти були на висоті.

Що стосується, сучасного п'ятиборства і тхеквондо, то в цих видах спорту у Лондоні-2012 китайці не були настільки успішними, тим не менш, у єдиноборстві на їхньому рахунку було дві медалі (золото і срібло), а у п'ятиборстві - срібна нагорода. Українські спортсмени традиційно мають хороші позиції в цьому виді спорту - на Олімпіаді в Пекіні Вікторія Терещук стала володаркою бронзи. У тхеквондо ж на лондонських Іграх Україна була представлена двома спортсменами, які не зуміли піднятися на п'єдестал пошани.

Нагадаємо, що раніше МОК заявляв, що на Іграх-2020 можуть з'явитися нові види спорту, серед яких бейсбол, карате і вейкбординг.