Лубківський: В Україні дефіцит 5-зіркових готелів

21 листопада 15:00

Голова місцевого організаційного комітету Євро-2012 в Україні Маркіян Лубківський сподівається, що в Україні не буде серйозних проблем з розміщенням уболівальників та офіційних осіб УЄФА під час Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

 

Голова місцевого організаційного комітету Євро-2012 в Україні Маркіян Лубківський сподівається, що в Україні не буде серйозних проблем із розміщенням уболівальників та офіційних осіб УЄФА під час Чемпіонату Європи з футболу 2012года.

«У всіх приймаючих містах триває реконструкція готелів, законтрактованих для Євро», - сказав він.

М.Лубківський зазначив, що найбільш проблемним є питання розміщення у Донецьку, але воно поступово вирішується за рахунок тих готелів, які були побудовані і здаються в експлуатацію останнім часом. Він звернув увагу на те, що до Донецька існують підвищені вимоги, оскільки там будуть проходити чвертьфінальні та півфінальні матчі Євро-2012. На його думку, оскільки Донецьк не є туристичним центром, і там є проблеми з готельними номерами, то буде організовано чартерні перевезення для всіх, хто захоче потрапити на матчі у Донецьку.

Директор турніру від УЄФА і Євро-2012 в Україні зазначив, що не бачить значних проблем з розміщенням вболівальників та офіційних осіб УЄФА у Києві.

За його словами, вимога для розміщення цільової групи УЄФА складає 7 тис 300 номерів у 5-й, 4-х і 3-зіркових готелях.

«Сьогодні ми знаходимося на рівні 6500 (номерів - ред.), керівництво Києва обіцяє нам 8000», - сказав він.

Говорячи про Львів, М.Лубківський звернув увагу на те, що Львову дуже допомагає наявність поруч міста Трускавця, разом із його курортними можливостями, і головним є організація транспортного сполучення між цими містами.

Окрім того, за його словами, немає значних проблем і в Харкові.

«Загальна тенденція в усіх містах така, що в нас у надлишку номери у тризіркових готелях, достатньо у 4-зіркових і є певний дефіцит у 5-зіркових», - сказав він.

М.Лубківський вважає, що основна маса вболівальників європейських футбольних збірних розміститься у готелях на рівні від однієї до трьох зірок.

«Уболівальники у своїй основній масі є людьми невимогливими, і тому ми розраховуємо, що основна маса розміститься у готелях на рівні однієї - трьох зірок», - сказав він.

За його словами, в українських містах є величезна кількість різноманітних курортів, санаторіїв, гуртожитків ще радянських часів, які будуть використовуватися для розміщення вболівальників.

У той же час, він підкреслив, що інформація про наявність таких місць повинна бути доступною для бажаючих відвідати Україну під час Євро-2012.

Окрім того, М.Лубківський зазначив, що керівництво МОК спільно з приймаючими містами неодноразово зверталося до власників усіх готелів для того, щоб ціни на номери, на період проведення чемпіонату були адекватними для рівня готелів.