Лідери КХЛ почали боротьбу за Кубок Гагаріна з перемог

21 лютого 15:25

В одній з кращих європейських хокейних ліг стартував вирішальний етап змагань - ігри на виліт. Тепер до середини квітня мільйони любителів хокею будуть в напрузі чекати переможця головного трофея - Кубка Гагаріна.

 

У Континентальній хокейній лізі (КХЛ), в рамках якої проводиться вже п'ятий сезон, матчами команд із Західної конференції стартував перший раунд плей-офф. Вже наступного дня, 21 лютого, в боротьбу за трофей включаться команди Сходу. Всього на шляху до заповітного Кубка команди повинні пройти три раунди, а потім, у фіналі зустрінуться два найкращі клуби Східної і Західної конференцій. У всіх раундах переможець визначається в серії матчів до 4-х перемог однієї з команд.

Нагадаємо, що у КХЛ виступають команди з Росії, Білорусі, Казахстану, Латвії, Словаччини і Чехії та України. Донецький "Донбас" не зумів пробитися у плей-офф, зайнявши у своїй конференції 9-те місце, тоді як необхідно було фінішувати у вісімці.

Однак плей-офф не пройде без українців: так, 20 лютого за московське "Динамо" грав киянин Костянтин Касянчук. Нападаючий, який нещодавно не зумів допомогти збірній Україні в матчах олімпійської кваліфікації у Данії, у своєму клубі грає на хороших ролях, виконуючи роль піднощика снарядів. "Динамо", до речі, чинний володар трофею, у своєму стартовому матчі упевнено переграло "Слован" зі столиці Словаччини 5:1.

Пітерському СКА, який спонсорується "Газпромом", знадобився додатковий час (овертайм), щоб здолати підмосковний "Атлант" (там виступає українець з російським громадянством Олексій Міхнов) - 1:0.

Не вистачило 60-ти хвилин і ще одному лідеру, легендарному московському ЦСКА для того, щоб впоратися з чеським "Левом" - 3:2 в овертаймі. А ось ярославський "Локомотив", який пропустив минулий сезон в КХЛ через авіакатастрофу під Ярославлем, поступився "Северсталі" 1:2.

Читайте також

Неймовірний гол Дацюка - обіграв всю команду і воротаря

"Піттсбург" спокушає Євгена Малкіна 100-мільйонним контрактом

Олімпіада в Сочі пройде без українських хокеїстів

У справі про загибель хокеїстів ярославського "Локомотива" з'явився обвинувачений