Легенді баскетболу Майклу Джордану - 50 років

17 лютого 20:40

Найкращий баскетболіст всіх часів і народів, легендарний спортсмен, герой і символ 90-х, 17 лютого святкує свій 50-річний ювілей.

 

17 лютого 1963 року в Нью-Йорку (США) з'явився на світ Майкл Джеффрі Джордан, що згодом відкрив для нас баскетбол в більш яскравих і красивих тонах. Гравець непереможних в 90-х "Чикаго Буллз" - команди, завдяки якій багато любителів баскетболу в нашій країні відкрили для себе Національну баскетбольну асоціацію, найсильнішу на планеті лігу.

Майкл Джордан - дворазовий олімпійський чемпіон у складі збірної США, шестикратний чемпіон НБА, власник багатьох нагород і титулів.

За свою феноменальну стрибучість цей баскетболіст отримав прізвисько Air (повітряний). До сьогоднішнього дня для багатьох Джордан є зразком універсальності і всюдисущності на баскетбольному майданчику.

Джордан знайшов себе і після завершення кар'єри баскетболіста. Спочатку він перекваліфікувався в професійного бейсболіста, потім на хорошому рівні грав у гольф. У наш час Джордан - власник команди НБА "Шарлотт Бобкетс".

Читайте також:

Збірна США з баскетболу побила олімпійський рекорд результативності

Чемпіонат світу з баскетболу розширять до 32 команд

В Україні пройде Євробаскет-2015