Легендарному і досі не побитому рекорду Сергія Бубки виповнюється 20 років

21 лютого 17:15

21 лютого 1993 року український стрибун із жердиною Сергій Бубка встановив черговий світовий рекорд - 6,15 метрів. 34-й за рахунком, рекордний стрибок був здійснений у рідному для великого атлета Донецьку.

 

На рахунку Сергія Бубки, великого атлета сучасності, олімпійського чемпіона Сеула-1988 - 35 світових рекордів. 17 він встановив на стадіонах, а 18 - у закритих приміщеннях (залах). Перший рекордний стрибок він здійснив 15 січня 1984 року у Вільнюсі. Тоді, звичайно, в залі, Бубка стрибнув на 5 метрів 81 см. А вже навесні у Братиславі йому підкорилася висота у 5,85 м.

У Донецьку, де вже багато років проводиться традиційний турнір жердини "Зірки жердини" Бубка встановив три світові рекорди. Щоправда, ще одного разу, у 1994 році в Італії Бубці підкорилася рекордна висота для стадіонів - 6,14 м.

Нагадаємо, крім Сергія Бубки, позначку у 6 метрів подолали ще 15 спортсменів, проте жодному з них не вдалося наблизитися до українця або хоча б продемонструвати тенденцію до того, аби перевершити його рекорд.

Сьогодні Сергій Бубка - успішний спортивний керівник, який очолює Національний олімпійський комітет. Також Сергій Назарович є членом Виконкому Міжнародного олімпійського комітету і віце-президентом Міжнародної федерації легкої атлетики.

Читайте також:

Олімпійського чемпіона Олександра Усика визнано найкращим боксером-аматором світу

Бубка очолив комісію з розвитку ІААФ

Продавця квитків на Олімпіаду в Лондоні Геращенка виключили з НОК України