Легендарний тренер розповів про спокуси для молодих футболістів

13 лютого 11:14

Алекс Фергюсон у відвертому інтерв'ю розмірковує про проблеми, з якими може зіткнутися талановита молодь поза футбольним полем.

 

Головний тренер "Манчестер Юнайтед" Алекс Фергюсон, на рахунку якого за більш ніж 25 років роботи у клубі близько 35-ти різних титулів, в інтерв'ю газеті The Sun розповів про проблеми з молодими футболістами. Багато в чому ці складнощі подібні до тих, з якими стикаються українські футбольні таланти, які отримали хороші контракти у юному віці.

"У молоді є занадто багато спокус, які їм треба подолати, щоб стати хорошими футболістами. У якийсь момент в їхньому житті з'являються дівчата, спиртне, і завжди є небезпека того, що вони почнуть вживати наркотики. Це - головні проблеми всіх гравців у 16-19-річному віці. Крім того, діти не вміють розпоряджатися грошима: як тільки ми бачимо когось із них за кермом машини з обкладинки якого-небудь журналу, ми відразу думаємо, що нам робити", - сказав 71-річний фахівець.

"Багато юних футболістів, підписуючи перший професійний контракт, заробляють набагато більше, ніж в їхньому віці отримував Райан Гіггз. Дивлячись на суми, прописані в угодах з молоддю, я замислююся про те, що Райан свого часу підписував договір на чотири роки з окладом в чотири рази меншим. Сьогодні ми маємо справу із зовсім іншими цифрами, і я думаю, що це хороший стимул для всіх намагатися зберегти своє здоров'я і форму до четвертого десятка. Подивіться на Райана і Пола Скоулза - вони дбали про свій організм, і грають досі", - сказав Фергюсон.

Читайте також:

Девід Бекхем переходить у французький "Парі Сен-жермен"

Манчестер визнали найбільш багатомовним містом Європи

Названі претенденти на "Золотий м'яч". Головні фаворити - знову Мессі і Роналду