Кличко-молодший сподівається виграти ще одне золото Олімпіади

19 квiтня 15:07

Володимир Кличко обіцяє боксувати аж до 2016 року, коли відбудуться наступні Олімпійські ігри.

 

Олімпійський чемпіон Атланти-1996 Володимир Кличко має намір взяти участь у ще одній Олімпіаді. Як повідомив український боксер в інтерв'ю німецькому виданню Sportbild, однією з його цілей на найближчі роки у спорті є Ріо-2016.

"Я мрію виступити в Ріо-де Жанейро і виграти там. Це була наша загальна мрія з моїм нині покійним тренером Емануелем Стюардом. Сподіваюся, мені вдасться її виконати", - сказав Кличко-молодший.

Про своє бажання виступити на Олімпіаді у любительському боксі 37-річний чемпіон світу за версією WBA/WBO/IBO/IBF на профі-рингу заявив після того, як керівництво Міжнародної асоціації любительського боксу (АІБА) проанонсувало деякі реформи свого виду.

Зокрема, повідомлялося про те, що АІБА може дозволити боксерам-професіоналам брати участь у змаганнях з боксу на Олімпіадах. Донині існує обмеження для участь в Іграх - кількість боїв на профі-рингу. Їх має бути не більше 15-ти, тоді як у Володимира Кличка вже 62 матчі.

"Так що, я маю намір виступати ще три з половиною роки. Звичайно ж, є певні проблеми. Але порох у порохівницях ще залишився", - зазначив Кличко в інтерв'ю Die Welt.

Свій наступний бій на професійному рингу Кличко проведе 4 травня проти італійця Франческо Піянети.

Нагадаємо також, що на Олімпіаді в Лондоні українська збірна з боксу показала найкращий результат за всю історію виступу на Іграх - два золота, срібло і дві бронзи. Що стосується Атланти-1996, то крім Володимира Кличка тоді ще одну медаль - бронзову - завоював представник категорії до 48 кг Олег Кирюхін. !zn

Читайте також:

Віталій Кличко: Кар'єру в боксі завершу трохи пізніше

"Українські Отамани" почнуть матч проти "Італійського Грому" з однією перемогою в активі

Тарас Шелестюк першим з "золотого покоління" українських боксерів перейшов у професіонали

Після серії невдач колишній чемпіон світу з боксу з України завершив кар'єру