Капелло офіційно очолив збірну Росії

26 липня 11:48

Італійський тренер Фабіо Капелло, який в лютому пішов зі збірної Англії через розбіжності з Футбольною асоціацією країни, підписав контракт зі збірною Росії.

 

Італійський тренер Фабіо Капелло став головним тренером збірної Росії з футболу. Про підписання контракту з Капелло повідомив у четвер на прес-конференції у Москві в.о. президента РФС Микита Симонян.

Капелло працює тренером з 1987 року. За 24 роки він встиг потренувати "Мілан", "Ювентус", "Рому", "Реал" і збірну Англії. Найбільшого успіху Капелло домігся з "Міланом", з яким виграв чотири чемпіонати Італії, три Суперкубка країни, Лігу чемпіонів і Суперкубок УЄФА.

Він також вигравав чемпіонат Італії з "Ромою" і "Ювентусом", щоправда, два титули були пізніше відібрані у туринської команди у зв'язку з корупційним скандалом в італійському футболі. Разом з "Реалом" Капелло двічі ставав чемпіоном Іспанії.

Попереднім місцем роботи італійського тренера була збірна Англії. Він дійшов з нею до 1/8 фіналу ЧС-2010, а пізніше вивів у фінальну частину Євро-2012. На початку лютого 2012 Капелло подав у відставку через розбіжності з Футбольною асоціацією Англії.

Пост головного тренера збірної Росії став вакантним після того, як його покинув голландець Дік Адвокат, який оголосив, що після закінчення Євро-2012 перейде на роботу у футбольний клуб ПСВ. На чемпіонаті Європи російська збірна Росії не зуміла вийти з групи.

Читайте також:

Капелло пішов зі збірної Англії

Президент Російського футбольного союзу подав у відставку після вильоту збірної з Євро-2012

Російська газета обізвала футболістів своєї збірної «виродками»

Збірна Греції не пустила Росію у плей-офф Євро-2012 - 1:0 (відео)