Італійські клуби встановили антирекорд в єврокубках

12 квiтня 11:41

Третій сезон поспіль у півфіналах єврокубкових турнірів не буде представників Італії.

 

Італійський футбол, який упродовж багатьох десятиліть традиційно вважається провідним у всьому світі, отримав істотний удар по іміджу. Третій рік поспіль на одній з вирішальних стадій розіграшу Ліги Чемпіонів і Ліги Європи не буде представників "кальчо".

Останній представник Італії залишив Лігу Європи 11 квітня, за сумою двох матчів поступившись турецькому "Фенербахче". На день раніше з Ліги Чемпіонів вилетів "Ювентус", що безславно поступився дорогою "Баварії".

Видатний успіх на євроарені востаннє італійська команда святкувала в сезоні 2009/10, коли міланський "Інтер" виграв Лігу Чемпіонів. Відтоді італійці мовчать - ні "Мілан", ні "Інтер", ні "Ювентус", або принаймні, другий ешелон в особі "Лаціо", "Фіорентини" не можуть похвалитися досягненнями в Європі.

Зазначимо, що своєрідний крах в Європі чекав і на британський, а точніше, англійський футбол. Вперше з 1996 року у розіграші Ліги Чемпіонів не було жодного представника родоначальників. Нагадаємо, що на стадії 1/8 фіналу боротьбу за Кубок чемпіонів припинили "Арсенал" і "Манчестер Юнайтед".

Ситуацію, втім, може врятувати "Челсі", який, на відміну від "Тоттенхема" і "Ньюкасла" все-таки зумів пройти стадію 1/4 фіналу Ліги Європи.

Нагадаємо, що жеребкування півфіналів Ліги Чемпіонів і Ліги Європи відбудеться 12 квітня у Швейцарії. !zn

Читайте також:

Роналду забиває, "Реал"виграє на "Олд Траффорд" і виходить у чвертьфінал

Моурінью має намір взяти з собою в "Челсі" кількох футболістів

Україна показала найбільший прогрес серед провідних збірних у рейтингу ФІФА

Швед Ібрагімович розрекламував ПСЖ для англійця Руні