Індію відсторонено від участі в Олімпіадах

05 грудня 08:14

Індійські спорстмени не зможуть виступати під прапором своєї країни на Олімпійських іграх. Окрім того, Національний олімпійський комітет Індії перестане отримувати субсидії з боку МОК, а індійські чиновники не зможуть відвідувати заходи під егідою МОК. Індія покарана за втручання держави в діяльність НОК цієї країни.

 

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) призупинив членство Індії у своїх лавах через незгоду з механізмом місцевих виборів у національний комітет.

Таким чином, численні індійські спортсмени відтепер не зможуть представляти республіку на Олімпійських та Паралімпійських іграх, чиновники не будуть відвідувати на запрошення МОК найбільші спортивні змагання, а Олімпійська асоціація Індії (ОАІ) не отримає субсидій.

Санкції щодо Індії були введені перед початком виборів в ОАІ, які за наполяганням влади збиралися провести у відповідності з кодексом правил, встановлених міністерством спорту для всіх спортивних організацій. МОК, у свою чергу, наполягав на тому, що такого роду заходи можуть проводитися тільки у відповідності з Олімпійською хартією.

Як очікується, слідом за МОК про виключення Індії зі своїх лав оголосять також Олімпійська рада Азії і Федерація Ігор Співдружності. Це означає, що під питанням опиниться і участь республіки у таких міжнародних змаганнях, як Азіатські ігри та Ігри Співдружності.

Міністерство спорту і у справах молоді Індії та Олімпійська асоціація Індії у свою чергу заявили про те, що намагалися уникнути такої розв'язки ситуації і неодноразово писали у МОК, в тому числі з проханням організувати відповідні переговори, проте відповіді не отримали. !zn

Читайте також:

Норвегія вимагає від МОК переглянути результати Олімпіади 1904 року

Оприлюднено офіційне гасло Олімпіади-2014 в Сочі

Уряд затвердив концепцію нацпроекта «Олімпійська надія-2022»

Азаров пообіцяв програму підготовки спортсменів до Олімпіади 2016 року