"Іллічівець" переграв "Ворсклу", чим "помстився" за свого наставника Миколу Павлова

20 квiтня 08:57

Чемпіонат України отримав ще одне принципове протистояння, яке завершилося мінімальною перевагою маріупольців.

 

Маріупольський "Іллічівець" Миколи Павлова здолав полтавську "Ворсклу" 1:0 на своєму стадіоні в рамках 25-го туру чемпіонату української Прем'єр-ліги. Перемога дозволила маріупольцям переміститися на 7-ме місце турнірної таблиці, потіснивши "Кривбас".

Цей матч міг би стати в ряд звичайних протистоянь з участю середняків ліги, проте завдяки тривалій історії переходу головного тренера Миколи Павлова з Полтави в Маріуполь, він отримав додаткову принциповість.

Нагадаємо, що ФФУ постановила, що Павлов повинен заплатити "Ворсклі", проте не три мільйони доларів компенсації, як вимагали полтавчани, а в 10 разів менше. Але в переході була поставлена крапка і Микола Петрович розпочав роботу в "Іллічівці" в повній готовності.

"Ворскла" дуже добре почала гру і впродовж всієї першої половини грала краще господарів поля, стверджує football.ua. У ці моменти господарям дійсно пощастило не пропустити. Однак після перерви ряд замін трохи освіжив гру "Іллічівця".

А забитий гол став результатом помилки досвідченого голкіпера полтавчан Сергія Долганського - помилка на виході після подачі зі штрафного Полянського та Олександр Мандзюк потрапив у ціль - 1:0.

Примітно, що після матчу Микола Павлов жодного разу не згадав про те, що ця зустріч могла бути принциповою для нього - очевидно, всі емоції з приводу скандалу вже стихли і фахівець радий, що знову може вповні займатися своєю роботою.

"Іллічівець" - "Ворскла" - 1:0 (0:0)

Гол: Мандзюк, 64

"Іллічівець": Худжамов, Іщенко, Чижов, Ордець, Путицвев, Полянський, Яворський (Ємельянов, 46), Федотов, Ярошенко (Окріашвілі, 46), Шевчук (Таргамадзе, 90+2), Мандзюк

"Ворскла": Долганський, Сапай, Даллку, Ткачук, Лагос, Маркоскі, Скляр, Кривошеєнко, Куценко (Чичиков, 79), Громов (Баранник, 66), Силюк (Ребенок, 58)

Попереджені: Шевчук - Куценко, Даллку.

Зазначимо, що 20 квітня в першості Прем'єр-ліги відбудуться такі матчі: "Металург" З - "Кривбас", "Металург" Д - "Говерла" і "Зоря" - "Динамо". !zn

Читайте також:

Футболісти "Кривбасу" звернуться за допомогою до УЄФА

Ярмоленко спростував чутки про 18-мільйонному пропозицію за його трансфер

Кубок України: "темна конячка" вийшла на фаворита, "Дніпро" зіграє з "Чорноморцем"