Хокей: київський "Беркут" зняли з чемпіонату України через фінансові проблеми

22 лютого 17:43

Вдалий у спортивному плані сезон завершився для київської команди достроково - Давид Жванія, що спонсорував клуб, так і не знайшов можливість розрахуватися з гравцями і сплатити членські внески лізі.

 

Клуб української Професійної хокейної ліги (ПХЛ) київський "Беркут", який завершив регулярну першість на першому місці, обігнавши найближчих конкурентів з київського "Компаньйон-Нафтогазу" на 23 очки, офіційно припинив виступи в чемпіонаті-2012/13. Перед стартом другого етапу змагань - групового турніру і плей-офф - керівництво ПХЛ прийняло рішення зняти клуб з розіграшу. Замінить "Беркут" команда з Білої Церкви - "Білий Барс", яка посіла 7-ме місце в регулярному чемпіонаті, повідомляє офіційний сайт ПХЛ.

Зазначимо, що в минулому сезоні "Беркут" виграв бронзові нагороди чемпіонату України, пропустивши вперед київський "Сокіл" і донецький "Донбас". Влітку команда, яка з часів свого формування отримала гарну фінансову підтримку від народного депутата Давида Жванії, вела масовану трансферну політику, запросивши в свої лави близько восьми гравців національної збірної, а також кількох легіонерів з Росії, Білорусі та Словаччини. Клуб очолив відомий чеський фахівець Мілош Холан. Зарплатна відомість киян зросла до рівня провідних клубів Білорусі.

Сезон "Беркут" почав потужно, встановивши рекорд у 18 перемог поспіль, керівництво будувало плани щодо вступу у КХЛ, однак, починаючи приблизно з середини осені в команді почалися затримки по зарплаті, трохи пізніше у клубу зросли борги за оренду льоду на арені "Термінал" у Броварах. У січні "Беркут" пропустив виїзну гру в Білій Церкві - за нашою інформацією, саме через фінансові проблеми. А на нещодавньому засіданні в ПХЛ один з керівників "Беркута" народний депутат 6-го скликання Сергій Харовський, вперше зізнався, що у клубу є фінансові проблеми. Зважаючи на те, що до встановленого крайнього терміну з боку ПХЛ по виплаті членських внесків "Беркут" не зробив відповідні проплати, команда була знята зі змагань.

Таким чином, боротьбу за медалі чемпіонату України продовжать шість клубів: київські "Сокіл", "Компаньйон-Нафтогаз", харківське "Динамо", донецький "Донбас" (фарм-клуб виступає КХЛ "Донбасу") і львівські "Леви". Чотири кращі команди за результатами групового турніру складуть півфінальні пари. Фіналісти визначаться в серії до трьох перемог.

Зазначимо, що раніше фінансові проблеми в українському чемпіонаті виникали у "Сокола", "Динамо" і "Львова", проте ці команди зуміли знайти вихід зі сформованої ситуації. !zn

Читайте також:

Лідери КХЛ почали боротьбу за Кубок Гагаріна з перемог

"Піттсбург" спокушає Євгена Малкіна 100-мільйонним контрактом

Олімпіада в Сочі пройде без українських хокеїстів

Лукашенко пообіцяв розібратися з білоруськими хокеїстами за погані результати