Головним тренером ярославського «Локомотива» призначено американця

09 квiтня 05:53

Новим головним тренером ярославського хокейного клубу «Локомотив» призначено американця Тома Роу. У наступному сезоні команда, яка втратила восени провідних хокеїстів через авіакатастрофу, повернеться у Континентальну хокейну лігу.

 

Головним тренером ярославського «Локомотива», який в наступному сезоні повернеться в чемпіонат КХЛ, призначено американця Тома Роу.

Асистентом Роу буде вихованець ярославського хокею Дмитро Юшкевич, який на початку грудня змінив Андрія Тарасенка на посаді головного тренера новосибірського «Сибіру».

Петро Воробйов, який керував «Локомотивом» у сезоні-2011/12, продовжить роботу біля керма команди у першості Вищої хокейної ліги (ВХЛ), де залізничники залишаться в рамках програми відродження «Локомотива».

Роу народився 23 травня 1956 року в місті Лінн, штат Массачусетс (США). У кінці 1970-х - середині 1980-х років виступав на позиції нападника за «Вашингтон», «Хартфорд» і «Детройт», а також клуби АХЛ. Він став першим американцем в історії НХЛ, якому підкорився рубіж у 30 закинутих шайб за сезон. У 1977 році Роу у складі збірної США виступав на чемпіонаті світу.

Перейшовши на тренерсько-адміністративну роботу, Роу працював помічником генерального менеджера «Хартфорда», віце-президентом і генеральним менеджером команди АХЛ «Лоуелл Лок Монстерс». Спеціаліст має досвід роботи головним тренером у клубах АХЛ «Лоуелл» (2004-2006) і «Олбані Рівер Ретс» (2006-2008). Останні три сезони працював у тренерському штабі «Кароліни», а також виконував функції скаута цієї команди щодо молодих гравців.

Нагадаємо, літак Як-42, на якому летіли гравці «Локомотива», розбився 7 вересня 2011 в Ярославській області. З 45 людей, які знаходилися на борту, живим залишився тільки бортінженер Олександр Сизов. Майже всі хокеїсти, тренери та працівники клубу загинули безпосередньо під час аварії літака. Останні 12 вересня від опіків помер нападник «Локомотива» Олександр Галімов.

«Локомотив» 12 грудня стартував у першості ВХЛ і пробився у плей-офф, де завершив боротьбу на стадії чвертьфіналу. !zn

Читайте також:

Україна на старті «Єврохокей Челлендж» розгромила Румунію

Європарламент закликав позбавити Білорусь чемпіонату світу з хокею-2014

Основний склад ХК «Локомотив» загинув в авіакатастрофі