Головко заявив, що ідея заграти Зінченка за збірну належала йому

06 сiчня 16:15

Тренер молодіжної збірної України розповів подробиці скандального дебюту молодого футболіста.

 

Олександр Головко, який нещодавно очолив молодіжну збірну України, зізнався, що був ініціатором того, щоб заграти Олександра Зінченка за національну збірну.

"В якийсь момент було прохання з мого боку про те, щоб Зінченко найближчим часом зіграв за національну збірну України. Мова йде не тільки про ключового гравця юнацької збірної, але і про ключового гравця молодіжної збірної України. Сподіваюся, що Зінченко продовжить прогресувати тими ж темпами. Кажу так, бо знаю рівень інтелекту цього виконавця, рівень його бажання і рівень його розуміння футболу", - підкреслив Головко.

Також екс-гравець "Динамо" розповів, що зробив все, щоб донести свою ідею до головного тренера збірної: "Прямої розмови з Михайлом Івановичем щодо Зінченка у мене не було, але я все зробив для того, щоб мій посил на цей рахунок дійшов до головного тренера.

Повторюся, ідея заграти Зінченка була моєю. Кажу це зараз з тієї причини, що за останній час начитався всякого на цю тему. Всякі інтерв'ю, висловлювання про якусь зацікавленість у Зінченко якихось клубів... Коли я читав всі ці коментарі, мені в буквальному сенсі було смішно. Хлопця можуть просто заграти за іншу країну, і будемо кусати лікті. Що тут такого?".

Нагадаємо, Зінченко вийшов на заміну в матчі кваліфікації Євро-2016 проти Іспанії. Після матчу генеральний директор "Шахтаря" Сергій Палкін заявив, що футболіст був заграний за збірну в інтересах київського "Динамо": "Це чистої води махінація, проведена одним відомим клубом, який нібито зацікавлений в Зінченко". У "Динамо" звинувачення Палкіна назвали фантазіями.

Пізніше головний тренер збірної Михайло Фоменко заявив, що вихід Зінченка на поле пов'язаний виключно з тим, щоб він не зміг бути заграний за інші збірні. Зокрема, футболіст отримував пропозицію про зміну громадянства з боку Росії.