Глава українського біатлону Бринзак не має претензій до тренера, що втік до Росії

29 квiтня 14:22

Президент Федерації біатлону України вважає, що провини тренера жіночої збірної Володимира Королькевича у раптовому переїзді до Росії немає. У всьому винне керівництво російської сторони.

 

Президент Федерації біатлону України прокоментував нещодавній від'їзд тренера жіночої збірної Владимира Королькевича до Росії. Нагадаємо, що словенський фахівець, всупереч домовленостям, як вважали у федерації, підписав річний контракт зі збірною Росії.

За словами Бринзака, головною причиною переїзду Королькевича до Росії стала фінансова.

"На мій погляд, ключовим фактором тут стали дружні відносини Королькевича з новопризначеним радником Президента Союзу біатлоністів Росії (СБР) Валерієм Польховским", - каже Бринзак в коментарі для прес-служби ФБУ.

Бринзак розповів, що знав про спроби російських представників переманити тренера - вони робилися впродовж всього сезону.

"Володимир Борисович тримався. 14 квітня все було нормально, ми планували підготовку до нового сезону. Але 15-го числа Польховский подзвонив Королькевичу, і зробив, мабуть, таку пропозицію, від якої Володимир Борисович не зміг відмовитися. Вже 19-го квітня Королькевич був у Москві. Тут я по-людськи можу зрозуміти Володимира Борисовича: його збили цифрами у контракті", - розповів глава українського біатлону.

Зазначимо, що раніше під український прапор з Росії перейшли виступати двоє ключових спортсменів - Марія Панфілова і Дмитро Русинов.

Втім, Бринзак припускає, що росіяни, побачивши в особі української збірної реальних конкурентів у боротьбі за олімпійські нагорода, а також, невдало провівши весь сезон, могли почати цілеспрямовані дії на послаблення нашої команди.

Між тим, Бринзак не схильний вважати, що відхід Королькевича істотно вплине на результати українців.

"Безвихідних ситуацій не буває - ми переживали і не такі потрясіння. Команда у нас залишилася, залишився і досвід попереднього року. Успіхи жіночої збірної - це не тільки заслуга Королькевича. Просто так сталося, що наші дівчата дозріли для того, щоб показувати більш високі результати і, сподіваємося, продовжать показувати їх і надалі".

"За минулі роки ми зуміли налагодити злагоджену роботу спортсменів, тренерів, сервіс-бригади, медичного персоналу, федерації...І я думаю, що в даному випадку одна ланка, що випала, не зможе вплинути на роботу всього механізму", - упевнений Бринзак.

Нагадаємо, що під керівництвом Володимира Королькевича українська жіноча збірна виграла п'ять медалей на чемпіонаті світу, а також вдало виступала на етапах Кубка світу.

Тен не менш, президент ФБУ не звинувачує самого спеціаліста у сформованій ситуації.

"Наскільки мені відомо, Королькевич після Сочі планує завершувати тренерську діяльність, і таким чином на фініші кар'єри він вирішив заробити перед відходом на пенсію. Але ніяких претензій Володимиру Борисовичу я не висловлюю - хочу подякувати за підготовку до минулого сезону", - резюмував Бринзак.

Поки не повідомляється, хто замінить Королькевича у тренерському штабі збірної України. !zn

Читайте також:

Українські біатлоністки завоювали срібло в естафеті на Кубку світу в Сочі

Олімпійська надія української легкої атлетики буде виступати за Ізраїль