Новим господарем ФК «Металіст» стала група компаній «ГазУкраїна»

24 грудня 10:20

Новим власником ФК «Металіст» замість Олександра Ярославського стане група компаній «ГазУкраїна».

 

Група компаній «ГазУкраїна» досягла домовленостей щодо придбання футбольного клубу «Металіст» (Харків) у бізнесмена Олександра Ярославського.

«Компанія підтримає команду на відповідальному етапі розвитку і виступить в якості інвестора футбольного клубу», - повідомляється у понеділок на офіційному сайті клубу.

«Поділяючи стурбованість Олександра Ярославського за долю команди, наша компанія погодилася виступити в якості інвестора клубу і забезпечити його стабільне фінансування. Це дозволить зберегти колектив і продовжити розвиток команди. Для нас велика честь підтримати ФК «Металіст», і ми будемо докладати максимальних зусиль для продовження славних традицій однієї з найстаріших команд українського футболу», - відзначають в «ГазУкраїні».

- Ярославський розпорядився готувати ФК „Металіст“ до продажу

Як повідомлялося, 23 грудня Ярославський домовився про продаж «Металіста» 27-річному харківському бізнесмену і юристу Сергію Курченку, якого журналісти пов'язують з компанією «ГазУкраїна».

24 грудня 2012 року Ярославський заявив, що склав із себе повноваження президента ФК «Металіст» (Харків) і передав зобов'язання по його фінансуванню іншому інвестору.

Раніше повідомлялося про те, що депутати Харківської міськради ухвалили звернення до голови облради Сергія Чернова з проханням передати у комунальну власність Харкова ОСК «Металіст».

Перед цим Геннадій Кернес заявляв, що стадіон «Металіст» має бути повернений у комунальну власність Харкова. «Якщо комунальне підприємство передадуть в юрисдикцію міста, то міська влада запропонує Олександру Ярославському сісти і домовитися - як правильно ділити дохід і як правильно обслуговувати цей стадіон, в тому числі і хто буде прибирати за межами стадіону після футбольних матчів. А то виходить, що територіальна громада володіє стадіоном, а структури Ярославського - керують і розпоряджаються», - сказав він.

У той же час президент харківського «Металіста» Олександр Ярославський назвав це «махновщиною» і заявив, що готовий віддати Кернесу і стадіон, і команду. «Я таке чув. Вся країна вже, напевно, чула про це ... З цього приводу рекомендую подзвонити тому, хто заварив цю, вибачте за вираз, махновщину - Кернесу. У нього влада. Він, напевно, може дозволити собі забрати стадіон, експлуатація якого обходиться у 20 млн гривень на рік», - заявив Ярославський. !zn

Читайте також:

Президент «Металіста» покинув свій пост

Кернес поскаржився, що харківський стадіон «Металіст» працює неефективно

Ярославський погрожує перестати фінансувати «Металіст»