FIFA запровадить систему визначення узяття воріт у футболі

05 липня 18:46

Таке рішення ухвалене на спеціальному засіданні IFAB в Цюріху 5 липня. Двома системами, які вийшли у фінал тестів, залишилися GoalRef, розроблена данськими і німецькими фахівцями, і Hawk Eye, що застосовується в тенісі, крикеті і з нещодавніх пір у волейболі.

 

Міжнародна рада футбольних асоціацій (IFAB), що уповноважена змінювати правила гри у футболі, затвердила використання системи автоматичного визначення взяття воріт (GLT), заявив генеральний секретар Міжнародної федерації футболу (FIFA) Жером Вальке.

Таке рішення було ухвалене на спеціальному засіданні IFAB в Цюріху 5 липня. Двома системами, які вийшли у фінал тестів, залишилися GoalRef, розроблена данськими і німецькими фахівцями, і Hawk Eye, що застосовується в тенісі, крикеті і у волейболі.

"Ми маємо намір спробувати обидві системи на чемпіонаті світу серед клубів-2012", - розповів Вальке.

Очікується, що одна з систем в наступному сезоні буде використовуватися в англійській прем'єр-лізі.

Поставити питання про необхідність введення системи GLT керівництво FIFA змусила серія грубих помилок арбітрів на турнірах найвищого рівня, зокрема на чемпіонаті світу 2010 року в ПАР.

Клубний чемпіонат світу пройде в грудні в Японії.

Відзначимо, що на Євро-2012, Україна не змогла вийти з групи, програвши Англії та Франції і обігравши Швецію.

Зазначимо, що на підсумкове розташування команд в групі D, де виступала Україна, вплинула суддівська помилка: рефері Віктор Кашшаі не зарахував чистий гол Марко Девіча в матчі проти Англії. !zn

Читайте також:

Блохін: Сьогодні я не фартовий, але за команду мені не соромно

Євро-2012 б'є рекорди відвідуваності

Букмекери назвали фаворита Євро-2012 - це не Іспанія

Угорський рефері визнав, що Україніа забила м'яч Англії