ФІФА схвалила системи відеофіксації голу

23 жовтня 09:51

ФІФА зважилася на впровадження електронної системи фіксації голів після серії грубих помилок арбітрів на турнірах високого рівня.

 

Автоматичні системи визначення взяття воріт (goal-line technology - GLT) GoalRef і Hawk-Eye пройшли ліцензування у ФІФА, що означає можливість використання подібного обладнання по всьому світу. Введення в футболі електронних систем фіксації голи було схвалено на початку липня.

Після встановлення на стадіонах, даним системам належить пройти вирішальну перевірку функціональності. Відповідати за тести буде незалежна організація. Якщо остаточні результати будуть успішними, системи зможуть застосовуватися в офіційних матчах, повідомляє офіційний сайт ФІФА.

Нагадаємо, ФІФА зважилася на впровадження електронної системи фіксації голів після серії грубих помилок арбітрів на турнірах найвищого рівня, в тому числі на чемпіонаті світу 2010 року у ПАР і Євро-2012 в Україні та Польщі.

Найгучніший суддівський скандал на Євро-2012 трапився саме після того, як арбітр, що знаходиться за воротами, не побачив чистий гол нападника збірної України Марко Девіча у ворота збірної Англії. !zn

Читайте також:

Президент ФІФА після матчу Англія-України зажадав ввести систему електронного визначення голів (фото / відео)

Платіні наполягає на проведенні Чемпіонату світу-2022 взимку

Президенту ФІФА загрожує кримінальна справа через ЧС-2018 і ЧС-2022