ФІФА має намір знайти альтернативу післяматчевим пенальті

25 травня 12:49

Футбол - це командна гра, а коли гравець залишається один на один з воротарем, футбол втрачає свою сутність, вважає президент ФІФА. Післяматчеві пенальті ввели у 1970 році.

 

Президент Міжнародної федерації футболу (ФІФА) Йозеф Блаттер запропонував почесному президенту клубу «Баварія» Францу Беккенбауеру, який є главою цільової групи ФІФА щодо внесення змін у футбольні правила, знайти альтернативу післяматчевій серії пенальті, які визначають переможця в разі нічийного результату.

Виступаючи у п'ятницю, 25 травня, у Будапешті на конгресі ФІФА, Блаттер обґрунтував цю необхідність тим, що «футбол - це командна гра, а коли гравець залишається один на один з воротарем, футбол втрачає свою сутність».

«Футбол може перетворитися на трагедію, якщо мова йде про серії пенальті. Можливо, Франц Беккенбауер зі своєю групою знайде шлях, як вийти з цього становища. Рішення потрібне не прямо зараз, але в майбутньому», - сказав Блаттер.

Беккенбауер, який виграв Кубки світу як гравець і менеджер, не прокоментував поки заяву Блаттера. Десятки гучних фіналів, у тому числі у 1994 і 2006 року в іграх Кубка світу, а також чемпіонат Європи та фінал Ліги чемпіонів закінчилися серією післяматчевих пенальті, які ввели у 1970 році.

Саме в серії пенальті мюнхенська «Баварія» поступилася лондонському «Челсі» в останньому фіналі Ліги чемпіонів з рахунком 3:4 (при рахунку в основний час 1:1). !zn

Читайте також:

ФІФА введе електронну систему взяття воріт після Євро-2012

ФІФА погодилася на реформи для боротьби з корупцією усередині організації

Через корупцію Блаттер має намір реформувати ФІФА