Федорчук відмовився переходити в російський клуб заради "Динамо"

14 березня 15:23

Український півзахисник вже через два тижні повинен приступити до тренувань в загальній групі.

 

Валерій Федорчук, який у минуле зимове міжсезоння став гравцем "Динамо", в інтерв'ю програмі "Профутбол" розповів про те, чому обрав київський клуб, а також про своє відновлення після травми.

"Я був у хорошій формі, на піку своєї кар'єри, але Піко всією вагою впав мені на коліно, зв'язка коліна під таким тиском лопнула. Потім у мене закінчився контракт з "Дніпром", тому я був готовий до всього. Було багато зацікавлених клубів в січні і лютому - фінал Ліги Європи дав про себе знати. Але ніхто не хотів ризикувати - брати травмованого гравця.

У мене на руках був п'ятирічний контракт з хорошими умовами від російського клубу, але я для себе вирішив, що від переходу в "Динамо" відмовлятися не можна", - сказав Федорчук.

"Я з розумінням поставився до умов угоди з киянами, клуб ризикує, підписуючи мене. Я вдячний їм, що в такій ситуації вони помітили мене і дали можливість відновитися у себе на базі. Тепер все залежить від мене: влітку, коли закінчиться контракт, тренерський штаб все вирішить для себе - зараз я нібито на перегляді. Якщо для мене все буде нормально, то цей період можна буде назвати акліматизацією", - підкреслив півзахисник.

Персональний тренер з реабілітації Федорчука Андрія Мілутінович прогнозує, що через два тижні гравець вже приступить до тренувань в загальній групі. "Вже минуло чотири місяці після травми, я вже почав роботу з м'ячем, роблю максимальні прискорення, але готовий лише на 95%. На 5% ще є психологічний страх. Думаю, через місяць все пройде", - зазначає Федорчук.

Читайте також: "Дніпро" не став продовжувати контракт з травмованим Федорчуком

В осінній частині сезону Федорчук 15 разів виходив на поле у футболці "Дніпра" (13 - в основному складі). На рахунку півзахисника 1 гол і 2 жовті картки.