Федерація футболу планує знайти збірній України тренера до кінця року

27 листопада 16:11

У лютому 2013 року в збірної України запланований контрольний поєдинок, а вже в березні - офіційний. Президент Федерації футболу сподівається, що новий тренер зуміє підготувати команду до цих зустрічей. Прізвища можливих претендентів на цей пост у ФФУ не називають.

 

Президент Федерації футболу України Анатолій Коньков буде намагатися до кінця року вирішити питання з головним тренером національної збірної, але про потенційних кандидатур говорити не хоче.

«Докладемо до цього всі зусилля. Адже в лютому наступного року в нас контрольний поєдинок, а вже в березні - офіційний. А тренеру ж потрібно час, щоб хоч озирнутися навколо. Часу ж мало, розумію. Як і те, що окремі товариші будуть підганяти мене, щоб у підсумку ... не встиг. Нехай, я на це не звертаю уваги ... А про проекти, потенційних кандидатур - тепер ні слова!», - заявив він, відповідаючи на запитання журналіста, чи з'явиться у збірної наставник до кінця поточного року.

У зв'язку з виниклим у ЗМІ ажіотажем навколо даного питання Коньков погодився з думкою, що про переговори з англійцем Гаррі Реднаппом не потрібно було повідомляти публічно. «Дійсно, тепер розумію, що треба було все це тримати в тиші, в таємниці», - зазначив він.

При цьому президент ФФУ вважає правильним, що озвучив пропозицію відомому українському футболісту Андрію Шевченку очолити збірну. «Був впевнений у тому, що він погодиться. І досі вважаю, що його робота із нашою національною командою - це був би цікавий і неординарний крок з боку ФФУ. Чому? Тому що Шевченко - справжній українець, він на 100 відсотків наш по духу. Відчував, що його зацікавить такий варіант роботи. Помилився ...», - сказав Коньков.

Як повідомлялося, 20 листопада президія ФФУ прийняла рішення розпочати переговори з представниками Реднаппа з приводу його можливої ​​роботи на посаді головного тренера збірної України. Але 24 листопада фахівець підписав контракт з англійським клубом «Куїнз Парк Рейнджерс».

19 листопада відомий український футболіст Андрій Шевченко також відмовився від пропозиції президента ФФУ Анатолія Конькова очолити збірну України.

26 листопада в ЗМІ з'явилася інформація, що українська федерація веде переговори з італійцем Марчелло Ліппі, який привів збірну Італії до перемоги на чемпіонаті світу 2006 року, а в даний час тренує китайський клуб «Гуанчжоу Евергранд», з яким у жовтні став чемпіоном Китаю і в листопаді володарем Кубка країни.

Пост головного тренера збірної став вакантним після згоди Олега Блохіна очолити ФК «Динамо» (Київ) в кінці вересня 2012 року. !zn

Читайте також:

Збірна України опустилася на 13 позицій в рейтингу ФІФА

Визначено коло кандидатів на пост головного тренера збірної України з футболу

Федерація футболу запропонувала Ліппі очолити українську збірну