Фанати "Сандерленда" протестують проти призначення "тренера-фашиста"

02 квiтня 12:56

Колишній італійський футболіст Ді Паоло Каніо, призначений на посаду головного тренера "Сандерленда", потрапив у немилість клубних уболівальників через свої нібито фашистські погляди.

 

Призначення 44-річного італійця Паоло Ді Каніо головним тренером клубу "Сандерленд" замість звільненого Мартіна О'Ніла обурило уболівальників команди, що йде у нижній частині турнірної таблиці Прем'єр-ліги.

У Facebook з'явилися групи, в яких висловлюється протест проти призначення італійця, пише The Sun. Деякі з уболівальників навіть збираються бойкотувати матчі команди. Причина - фашистські погляди Ді Каніо, яких він не приховує.

"Складно описати сором і огиду, які я відчуваю після призначення Ді Каніо, - цитує британська газета одного з уболівальників. - Не будемо забувати, що 267 осіб було вбито і більше 100 поранено у Сандерленді під час нацистських бомбардувань. Ді Каніо - ідеологічний союзник цих вбивць".

Скандальне призначення вже змусило колишнього голову британського МЗС Девіда Мілібенда вийти з ради директорів "Сандерленда". Екс-міністр пояснив своє рішення "політичними заявами нового тренера".

Ексцентричному італійцеві, знайомому любителям футболу з виступів за "Ювентус", "Мілан", "Лаціо", "Вест Хем" і "Селтік", належить вперше попрацювати з клубом з елітного англійського дивізіону. Раніше він тренував "Swindon", який виступає в Лізі 1, третій за силою першості в Англії.

За кар'єру гравця Ді Каніо зробив безліч викликають вчинків. У 2005 він відсвяткував гол у ворота "Роми" в римському дербі нацистським привітанням, адресованим уболівальникам "Лаціо", які відомі своїми ультра-правими поглядами. Також на тілі колишнього футболіста є татуювання зі словом Dux, присвячене Беніто Муссоліні.

У той же час колишній форвард вигравав приз за чесну гру після того, як в одному з матчів не став вражати порожні ворота у той момент, коли воротар суперника лежав на газоні з травмою.

"Мені шкода, якщо я образив кого. Я висловив свою думку в інтерв'ю багато років тому", - спробував згладити ситуацію Ді Каніо.

"Мій вираз представили в дуже негативному світлі. Це було нечесно. Я не хочу говорити про політику. Це не моя стихія", - сказав тренер.

Зазначимо, що Ді Каніо виграв конкурентну боротьбу за місце на тренерському містку "Сандерленда" у більш досвідчених фахівців Марка Х'юза і Стіва Маккларена. Вже в найближчому турі чемпіонату новопризначеному тренеру належить пройти випробування "Челсі". !zn

Читайте також:

Колишній тренер "Ворскли" подав до Європейського суду на свою команду

Директор об'єднаного чемпіонату Газзаєв підтвердив фінансові складнощі в своєму клубі

Андрій Шевченко отримає тренерську ліцензію

Засмучений поразкою, воротар турецького клубу побив вболівальника