Екс-спартаківець розповів про договірні матчі київського «Динамо»

23 березня 12:31

Чемпіон СРСР у складі московського «Спартака» Олександр Бубнов стверджує, що матчі київського «Динамо» «були інструментом в руках першого секретаря ЦК України». «Накази забезпечити потрібний результат надходили з дуже високих кабінетів», - заявив він.

 

Чемпіон СРСР у складі московського «Спартака» Олександр Бубнов в інтерв'ю російським ЗМІ розповів про те, чи були договірні матчі у радянські часи.

«Чим у радянські часи був футбол? Великою політикою, особливо якщо мова йшла про клуби калібру київського «Динамо», - сказав він. - Він міг бути інструментом в руках першого секретаря ЦК України, наприклад. І накази забезпечити потрібний результат надходили з дуже високих кабінетів. Тому все і замовчувалося, а значить, розкрити і покарати за «договорняки» було практично неможливо», - заявив він.

«Святих команд у чемпіонаті Союзу не було. Про один випадок спартаківцем вже розповів. Але от за золото 1987 року Бєскову треба у Тарасівці пам'ятник поставити. У киян була передбачувана фора на старті турніру, проти нас же всі билися у повну силу. Але ми цю фору відіграли», - додав Бубнов.

За його словами випадки, коли футболісти самостійно «здавали» матчі, були рідкістю. «Таке теж було можливо, але все-таки дуже рідко. Домовившись за спиною тренера, футболісти ризикували вилетіти з команди. І не просто вилетіти, а з клеймом і без подальших перспектив. З такою репутацією в іншу команду потрапити було проблематично, а це означало позбавлення цінних і важкодоступних у ті часи благ - машин, квартир, дефіцитних товарів. А розподіляли це все тренери», - сказав екс-спартаківець. !zn

Читайте також:

«Динамо» і «Шахтар» увійшли до топ-25 кращих клубів століття


Дохід футболістів збірної України склав більше 33 млн дол

Матчі «Динамо» зі «Спартаком» і «Баварією» увійшли до топ-50 ігор Ліги чемпіонів (відео)