Дві третини українців впевнені, що гроші на Євро-2012 розкрадуть

07 червня 14:29

Близько двох третин українців побоюються, що державні інвестиції, виділені на організацію та проведення фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу у 2012 році, буде розкрадено.

 

Як розповіла у вівторок, 7 червня, на прес-конференції у Києві старший дослідник компанії GfK Ukraine із соціально-політичних досліджень Інна Волосевич, за результатами опитування, проведеного GfK Ukraine, 66% українців бояться, що держінвестиції, вкладені в Євро-2012, буде розкрадено.

У цілому, згідно з опитуванням, абсолютна більшість українців - 89% - схвалюють проведення фіналу чемпіонату в Україні. І лише 3% населення України і 1-2% населення міст, що приймають фінал чемпіонату, не схвалюють проведення Євро-2012. На думку 73% респондентів, позитивний вплив Євро-2012 на розвиток країни перевищить витрати на проведення цієї події.

Позитивні очікування українців і з приводу перспектив національної збірної. Майже третина опитаних очікують від збірної України виходу до фіналу змагання, 28% - виходу до півфіналу.

Результати дослідження також показали, що Україні слід підвищити рівень гостинності у країні. У приймаючих Євро-2012 містах більше половини опитаних готові до спілкування з іноземними фанами і навіть надання їм допомоги в екстрених ситуаціях.

В опитуванні, проведеному GfK Ukraine у січні-лютому 2011 року, взяли участь близько 1000 респондентів з усієї України і по 800 жителів кожного з приймаючих Євро-2012 міст. Опитування проводилося методом телефонного інтерв'ю. Також було опитано близько 1000 іноземних гостей в аеропортах міст, що приймають фінал турніру.