Донецьк підготував 18 турмаршрутів до Євро

14 сiчня 12:28

У приймаючому місті Донецьк до Євро-2012 підготували для туристів вісімнадцять найрізноманітніших маршрутів від соляних копалень до єдиного у Європі музею лісу, що пов’язані з історією та сьогоденням міста, регіону та його сусідів.

 

У приймаючому місті Донецьк до Євро-2012 підготували для туристів вісімнадцять найрізноманітніших маршрутів від соляних копалень до єдиного у Європі музею лісу, що пов’язані з історією та сьогоденням міста, регіону та його сусідів.

Так маршрут «Соляне царство Соледару» передбачає спуск до шахти №3-б, де можна побачити підземні зали та соляні скульптури, спуститися до величезного тунелю, довжиною 120 метрів і висотою з 9-ти поверховий будинок. Туристам запропонують оглянути спелеосанаторій «Соляна симфонія», підземну соляну православну церкву, що перебуває на глибині 300 метрів в одній із шахт гпо Артемсоль, в Соледарі.

Маршрут «Юзівка-Донецьк: 18-21 ст.»  ознайомить туристів з історією міста, покаже  будинки Юзів та Бальфурів, побудовані у другій половині 1874 року, готелем Великобританія, одним із найстаріших будинків приймаючого міста, Донецьким обласним краєзнавчим та художнім музеями, філармонією та парком кованих фігур.

«Донецьк спортивний» передбачає відвідання «Донбас Арени»,  стадіону «Локомотив» (РСК «Олімпійський»), стадіону та Палацу спорту «Шахтар» та пам’ятника Сергію Бубці.

До маршруту «Донецьк культурний» включені спеціалізований виставковий центр «Експодонбас», обласний краєзнавчий, художній музей, філармонія, академічний державний театр опери та балету, музично-драматичний театр, театр кіно,  цирк «Космос» та інші.

«Донецьк-Нікополь» положено через Чортомлицьку, Микитинську, Томаківську, Підпільненську запорізькі січі. Також тим, хто його обере покажуть могилу кошового отамана Івана Сірка, Нікопольський історико-краєзнавчий музей.

Також розроблені маршрут «на острів Хортиця» у Запоріжжі та «до колиски козацької слави», які проведуть туристів шляхами славетних українських козаків.

Маршрут «Петриківський дивосвіт» включає в себе ознайомлення з Дніпропетровським художнім музеєм, який налічує понад 8 тисяч творів живопису, скульптури, графіки та предметів декоративно-ужиткового мистецтва XVI-XXI століть а також «Центру народного мистецтва «Петриківка».

Є серед маршрутів і подорож «до Великоанадольського лісу» - заказника площею понад 2,5 тис. га, закладеного ще у 1834-45 роках та єдиного у Європі музею лісу. Гостям також покажуть дендрарій, пам’ятник засновнику лісу Граффу біля будинку першої школи лісників та буддійський монастир у  селі Ольгинка (Донецька обл.).

Пропонують також подорож для туристів у «Село Красне – батьківщина композитора Сергія Прокоф’єва» та пройти «шляхами Василя Стуса і Алли Горської на Донеччині».

Маршрути проложені й до заповідника «Кам'яні могили» у селі Назарівка, регіонального ландшафтного парку «Меотида», ботанічного заповідника «Хомутовський степ», «до Села Прелесне», яке історично належить до Слобідської України, «до пам’ятників Святогірського історико-культурного заповідника», на найбільший в Східній Європі «Артемівський завод шампанських вин» та ознайомлення із «історією Української залізниці».

Нагадаемо, що в Україні для гостей футбольного чемпіонату Євро-2012 розробили 97 туристично-екскурсійних маршрутів, які охоплюють понад 825 об'єктів історичної, національної і культурної спадщини українського народу.

За матеріалами інформаційного центру «Україна-2012»