"Динамо" перемогло "Фейєноорд" у Києві (відео)

31 липня 19:26

Кияни першими пропустили, але автогол Іммерса і точний удар Ідейе принесли перемогу команді Юрія Сьоміна.

 

Київське "Динамо" з рахунком 2:1 обіграло роттердамський "Фейєноорд" у першому матчі третього туру групового раунду Ліги чемпіонов-2012/2013.

У порівнянні з останнім матчем у чемпіонаті України проти «Говерли», в стартовий склад Юрій Сьомін вніс дві зміни. Місця Олега Гусєва та Дуду зайняли Горан Попов і Мілош Нінкович. Тренер залишився вірним улюбленій схемі 1-4-5-1, в якій місце в воротах зайняв Коваль, квартет захисників склав (зліва направо) Попов, Бетао, Михалик і Данило Сілва, двоє центральних півзахисників Вукоєвич і Велозу, флангові атакуючі півзахисники Ярмоленко і Нінкович, під висунутим вперед Ідейе розташувався Кранчар.

Кияни з перших хвилин кинулися забивати і буквально в першій же атаці могли відкрити рахунок. Ярмоленко з правого флангу низом прострілював на Ідейе, а захисник гостей, вибиваючи м'яч, ледь не зрізав його у ворота - виручив голкіпер. Динамівці продовжували вести гру, але голландці поступово почали відповідати небезпечними контратаками і один тільки Янмаат тричі пробивав по воротах Коваля, на щастя для нас неточно.

- Тренер «Фейєноорда» слабо вірить у перемогу над «Динамо»

В середині тайму непоганий момент забити був у Михалика, але він пробив вище воріт після навісу Ярмоленка. На 34-й хвилині Кранчар залишив у дурнях двох захисників на лінії штрафної і бив у нижній кут, м'яч пройшов поруч зі штангою. За хвилину до перерви "Динамо" таки забило, але арбітр відмінив взяття воріт через офсайд.

У перерві Юрій Сьомін посадив в запас Кранчара, випустивши на поле Гусєва. Але це не дуже допомогло, адже на 49-й хвилині "Фейєноорд" відкрив рахунок. Іммерса пробігся лівим флангом, прострілив у штрафну, де Михалик м'яч пропустив, Бетао просто впав і Схакен без перешкод розстріляв ворота "Динамо".

Сьомін тут же відповів заміною, випустивши на поле Мілевського замість Вукоєвича. І буквально через хвилину "Динамо" зрівнює рахунок. Велозу навісив у штрафну, голкіпер "Фейєноорда" вибив м'яч прямо в спину іммерса, від якого той і закотився у ворота - автогол і 1:1.

Динамівці додали в темпі і відразу створили кілька моментів. Нінкович після пасу Мілевського пробив трохи неточно метрів з двадцяти, а Бетао, підключившись до атаки, головою пробив вище воріт. Ярмоленко після сольного проходу і "стінки" з Ідейе з льоту пробивав, але влучив прямо у воротаря. І все ж на 70-й хвилині кияни добилися свого і вийшли вперед. Гусєв видав класну діагональ з кута штрафної на голову Ідейе і той без перешкод пробив у дальній верхній кут.

"Динамо" продовжувало атакувати, практично закривши "Фейєноорд" на його половині поля. Ідейе міг оформити дубль, але після класної атаки за участю Мілевського влучив у поперечину. Потім нігерієць виявився один на один з воротарем, але не зумів переграти свого опонента. На ударній позиції був і Гусєв, але його гарматний постріл відбив голкіпер.

В результаті матч так і завершився перемогою "Динамо", яка, втім, не гарантує нашій команді легкого життя в повторній грі. Матч відбудеться 7 серпня в Роттердамі.



Ліга чемпіонів. 3-й раунд кваліфікації. Перший матч

м.Київ, НСК «Олімпійський», 53612 глядачів.

«Динамо» - «Фейєноорд» - 2:1 (0:0)

«Динамо»: Коваль, Попов, Бетао, Михалик - кап, Данило Сілва, Вукоєвич (Мілевський, 55), Велозу, Нінкович, Ярмоленко, Кранчар (Гусєв, 46), Ідейе.

«Фейеноорд»: Малдер, Янмаат (Сінгх, 33), Де Врій - кап, Мартінс, Нелом, Класі (Конголо, 90), Леердам, Вормер (Вільєна, 71), Іммерсія, Сіссе, Шакен.

Голи: Іммерсія (56, в свої ворота), Ідейе (69) - Шакен (49).

Попереджений: Іммерсія (76). !zn

Читайте також:

Сьомін окреслив завдання «Динамо» в Лізі чемпіонів


Суркіс назвав відхід Шевченка в політику своїм болем - він цього не очікував

Захисник «Мілана» прибув до Києва для підписання контракту з «Динамо»

«Динамо» посилиться бразильським півзахисником з Бундесліги


Два захисники «Динамо» отримали дискваліфікацію в єврокубках

«Динамо» зіграє з «Феенордом» у третій кваліфікації Ліги чемпіонів

Півзахисник Ярмоленко увійшов до топ-5 найбільш затребуваних гравців