Чемпіонат світу з важкої атлетики стартував у Львові

15 вересня 13:51

У Львові урочисто відкрився XXVIII чоловічий та XIX жіночий чемпіонати світу майстрів (ветеранів) важкої атлетики. Змагання триватимуть до 22 вересня.

 

Найсильніші люди планети зібралися на стадіоні "Арена Львів". Тут урочисто відкрився XXVIII чоловічий та XIX жіночий чемпіонати світу майстрів (ветеранів) важкої атлетики, в яких беруть участь близько 600 спортсменів з 45 країн світу.

"Право на проведення чемпіонату світу з важкої атлетики місто отримало ще 2 роки тому. До Львова прибули спортсмени з Австралії, Австрії, Азербайджану, Бельгії, Боснії і Герцеговини, Білорусі, Болгарії, Канади, Хорватії, Чехії, Данії, Естонії, Фінляндії, Франції, Великобританії, Німеччини, Греції, Узбекистану, Індії, Ізраїлю, Італії, Японії, Казахстану, Латвії, Литви, Норвегії, Польщі, Португалії, Росії, України, Словаччини, Швеції, Таджикистану, Туреччини, США та інших, - всього з 45 країн світу. Географія змагань вперше така велика", - прокоментував директор департаменту "Євро-2012" Львівської міськради Олег Засадний.

Як зазначив на відкритті секретар Міжнародної федерації важкої атлетики Біл Бартон, Україна приймає чемпіонат, який має всі шанси стати рекордсменом за кількістю учасників і представлених країн. Найбільш "солідний вік зареєстрованих учасників - 84 роки, наймолодша вікова категорія - від 35 років. Ми сподіваємося на нові світові та особисті рекорди. Наступного року чемпіонати відбудуться в італійському Турині", - сказав він.

За словами головного судді змагань Геннадія Юркевича, на чемпіонаті буде розіграно 36 комплектів медалей. А в останній день будуть визначені ті, хто набере більше всього очок у своїх групах. Їм будуть вручені кубки, а також визначать володаря суперкубка.

Чемпіонат триватиме до 22 вересня. !zn

Читайте також:

Важкоатлет Олексій Торохтій приніс Україні третє олімпійське «золото»


Олімпійські ігри-2012. Підсумки збірної України

Україна увійшла в десятку найсильніших збірних світу з легкої атлетики

Дві українки претендують на звання найкращої спортсменки Європи 2012 року