Чемпіонат світу з гімнастики у Києві може пройти без збірної України

17 квiтня 15:39

Через внутрішні розбіжності у федерації на світовій першості з художньої гімнастики може не виявитися українських гімнасток.

 

Чемпіонат світу з художньої гімнастики, який пройде у вересні у столичному Палаці спорту, може обійтися без участі українських спортсменок, повідомляє "Cпорт-Експрес в Україні".

Як повідомила віце-президент Федерації гімнастики України (ФГУ) Ірина Дерюгіна, з подачі Сергія Душина, новообраного президента іншої національної організації - Української федерації гімнастики (УФГ), були анульовані всі заявки всі заявки на участь збірної України у міжнародних змаганнях, у тому числі і на чемпіонат світу в Києві.

"У нас склалася надзвичайна ситуація. З 16 лютого - моменту обрання пана Душина президентом Української федерації гімнастики - ми знаходимося під постійним тиском. Можна сказати, людина особисто узурпувала владу і своїми діями завдала художній гімнастиці нашої країни величезний моральний збиток", - говорить Дерюгіна.

За словами Дерюгіної, ситуація посилюється тим, що заявки, подані в Міжнародну федерацію гімнастики її відомством, в УФГ вважають нелегітимними. ФГУ входить до складу УФГ, однак Душин відмовляється визнавати цей факт.

Як стверджують у ФГУ, повторну заявку на участь у чемпіонаті світу в ФІЖ повинні вислати саме представники УФГ, однак, при цьому сумніваються, що Душин зробить це.

У протилежному таборі кажуть, що Ірина Дерюгіна не входить у число колективних членів УФГ, а заявка на нещодавній Кубок світу в Бухаресті була оформлена нею з порушенням процедури. Саме з цієї причини Душин, за його словами, і звернувся у ФІЖ.

Зазначимо, що раніше Сергій Душин, колишній гімнаст і артист одного з спортивно-акробатичних шоу в Англії, а нині директор відділення НОК в Харківській області, переконував у тому, що чемпіонат світу з художньої гімнастики пройде в столиці України на найвищому рівні.

Сергій Душин випередив у боротьбі за президентське крісло Лілію Подкопаєву, а також колишнього голову організації, олімпійського чемпіона Барселони Ігоря Коробчинського.

"Я у жодному випадку не хочу війни. Але і діяти незаконними методами, як це робить Ірина Дерюгіна, не дозволю", - розповів на одній з прес-конференції в Харкові Сергій Душин.

"Я прагну до того, що вся наша робота велася виключно у відповідності до вимог ФІЖ", - резюмував Душин.

Очевидно, що в такій ситуації своєрідним третейським суддею повинен стати або Національний олімпійський комітет, Міністерство у справах молоді і спорту, вважає "Спорт-Експрес в Україні". !zn

Читайте також:

На київському марафоні посилять заходи безпеки

Викритий у вживанні допінгу Армстронг відмовився повертати 12 млн доларів призових

Матеріали розкрадання грошей на підготовку олімпійців передані в СБУ

Чиновники пояснили, як олімпійці опинилися на "жебрацькій" базі