"Челсі" вперше в історії здобув перемогу у Лізі чемпіонів (відео)

20 травня 06:09

Коментатор британського телебачення назвав нинішню перемогу англійського клубу "Челсі" у Лізі чемпіонів "найвизначнішим моментом в його історії".

 

Лондонський «Челсі» вперше у своїй історії виграв Лігу чемпіонів, обігравши в суботу у фіналі мюнхенську «Баварію». У Мюнхені на «Альянц-арені» у фінальному матчі лондонці виграли у німців у серії пенальті з рахунком 4:3. В основний і додатковий час суперники не виявили переможця - 1:1.

Коментатор британського телебачення назвав нинішню перемогу англійського клубу «Челсі» у Лізі чемпіонів «найвизначнішим моментом в його історії». Телебачення показало торжество російського власника «Челсі» Романа Абрамовича, який приймав поздоровлення у VIP-ложі на стадіоні.

Все найцікавіше у матчі відбулося у кінцівці другого тайму. Спочатку на 83-й хвилині нападник німецького клубу Томас Мюллер відкрив рахунок ударом головою з відскоком від газону після передачі Тоні Крооса. Але за п'ять хвилин головний голеадор «Челсі» Дідьє Дрогба відповів суперникові не менш класним ударом головою після подачі кутового.

На п'ятій хвилині додаткового часу Дрогба вже відзначився з негативного боку, збивши у своєму штрафному французького півзахисника «Баварії» Франка Рібері. Але голландець Ар'єн Роббен не зумів з пенальті переграти воротаря «Челсі» Петера Чеха. Більше особливих моментів у команд в овертаймі не було, і гра дійшла до серії післяматчевих пенальті.

Почалася вона невдало для «Челсі». Вже перший удар лондонців у виконанні іспанця Хуана Мати відбив Мануель Нойер. Далі суперники точно пробивали 11-метрові до четвертого удару «Баварії» у виконанні хорвата Івіци Оліча, який потягнув Чех. Його партнер Ешлі Коул реалізував свою спробу. П'ятий удар у «Баварії» виконував Бастіан Швайнштайгер і пробив у штангу. Після цього все вирішував удар Дрогба, який він бездоганно виконав і приніс «Челсі» перемогу у фіналі.

Баварія - Челсі. Голи (Основний час)

Раніше «Челсі» ще жодного разу не перемагав у Лізі чемпіонів, а у фінал виходив тільки одного разу. Таким чином, з другої спроби клуб Романа Абрамовича зміг завоювати найпрестижніший клубний трофей в європейському футболі. У 2008 році у Москві «аристократи» поступилися за пенальті англійському «Манчестер Юнайтед» з рахунком 5:6 за пенальті після нічиєї 1:1 в основний і додатковий час.

А чотириразовий володар Кубка чемпіонів «Баварія» програла другий фінал за останні три сезони. У 2010 році мюнхенці поступилися у Мадриді італійському «Інтеру». Усього ж «Баварія» програла вже п'ятий фінал Кубка чемпіонів у своїй історії.

У складі «Баварії» весь матч відіграв українець Анатолій Тимошук, який не зміг стати першим представником України, який завоював усі європейські клубні трофеї. У його колекції є Кубок УЄФА і Суперкубок УЄФА, але немає поки Ліги чемпіонів.

Лондонці у цьому сезоні змінили головного тренера - португальця Андре Віллаш-Боаша на італійця Роберто Ді Маттео, який ще не позбувся приставки «виконуючий обов'язки». При ньому результати команди значно зросли - вона виграла Кубок Англії і вийшла у фінал Ліги чемпіонів, обігравши в 1/2 фіналу торішнього переможця, іспанську «Барселону». При цьому Ді Маттео ще не знає поразок в Лізі чемпіонів - з ним команда здобула чотири перемоги і один матч звела внічию. !zn

Читайте також:

«Челсі» вийшов у фінал Ліги чемпіонів УЄФА

«Челсі» готовий викласти 100 млн євро за Роналду і Ігуаїна

Головний тренер «Челсі» відправлений у відставку