"Челсі" зупиняє успішний "Базель" на останніх секундах

26 квiтня 10:21

Завдяки голу Давида Луїса на доданих арбітром хвилинах лондонський клуб відвіз із Базеля перемогу у першому матчі 1/2 фіналу Ліги Європи.

 

Лондонський "Челсі" домігся непоганого результату у виїзній зустрічі проти "Базеля", одній з головних сенсацій нинішнього розіграшу Ліги Європи. У першому матчі півфіналу "сині" перемогли 2:1 завдяки зусиллям Давида Луїса у кінцівці доданого часу.

В іншому поєдинку півфіналу "Фенербахче" мінімально обіграв "Бенфіку" - 1:0 на домашньому стадіоні.

На 12-й хвилині базельського матчу "Челсі" вдало розіграв кутовий і відкрив рахунок. Здавалося, що у грі, в якій Рафаель Бенітес запропонував суперникові в'язкий футбол, швейцарцям нічого не світить - навіть контрвипад, завдяки якому вони здолали в 1/16 фіналу "Дніпро". Але все таки господарі зуміли піднятися.

Розв'язка зустрічі настала у кінцівці: знову "Базелю" пощастило, адже навряд чи падіння Штокера у штрафному вже дуже тягнуло на пенальті. Але як би там не було, Шер чітко реалізував 11-метровий. "Челсі" у відповідь пішов в атаку, для господарів настали важкі хвилини, а за своє намагання лондонці були винагороджені: Луїс чітко пробив зі штрафного - 1:2.

"Базель" - "Челсі" - 1:2 (0:0)

Голи: Шер, 87 (з пен.) - Мозес, 12, Давид Луїс, 90+4

"Базель": Зоммер, Філіп Деген, Шер, Драговіч, Парк Чжу Хо, Фабіан Фрай, Ельнені (Зуа, 65), Серей Діє (Марсело Діас, 61), Сала (Давид Деген, 78), Штреллер, Штокер.

"Челсі": Чех, Аспілікуета, Івановіч, Террі, Коул, Давид Луїс, Рамірес, Лемпард (Оскар, 79), Азар (Мата, 71), Торрес, Мозес.

Попередження: Драговіч, Давид Деген, Шер - Коул, Давид Луїс.

"Фенер" мінімально обіграв "Бенфіку" у Стамбулі: португальцям явно пощастило, адже кілька разів їх рятувала стійка воріт. Але на 72-й хвилині Егемен Коркмаз все-таки вивів свою команду вперед.

Матчі у відповідь зустрічі відбудуться 2 травня у Лондоні і Лісабоні. !zn

Читайте також:

"Манчестер Юнайтед" оновив свій же рекорд, завоювавши 20-й чемпіонський титул

"Челсі" позбавляє "Манчестер Юнайтед" півфіналу Кубка Англії