Частина фанатів "Шахтаря" оголосила бойкот матчам команди

21 жовтня 17:43

19 жовтня активні фанати донецького "​Шахтаря" оголосили безстроковий протест у вигляді відмови від підтримки команди під час майбутніх матчів чемпіонату України.

 

Як заявляють фанати активного угруповання Za Boys Ultra, протест пов'язаний з усе більш наростаючими репресіями з боку органів МВС по відношенню до футбольних фанатів у Донецьку.

У зв'язку з цим ФК "Шахтар" у п'ятницю, 21 жовтня, виступив з офіційною заявою. Її текст поширила прес-служба клубу.

"Ми завжди підтримували і захищали наших уболівальників. Цієї ж лінії поведінки клуб має намір дотримуватися і надалі. Активні фанати мають повне право на організацію свого вболівання виключно згідно з їх власним баченням і розумінням, ми проти будь-якого прояву цензури", - йдеться в заяві

На думку клубу, дії вболівальників не повинні суперечити законодавству країни і загальнолюдським нормам поведінки.

Також ФК "Шахтар" готовий вивчити кожен конкретний випадок обмеження інтересів уболівальників з боку правоохоронних органів і провести відповідний розгляд.

"Попереду у "Шахтаря" дуже важливі матчі. Команді необхідна допомога трибун і, зрозуміло, їх найактивнішої частини - фанатів. Відмова від підтримки своєї команди виглядає досить дивною, оскільки до клубу, гравців і тренерів ультрас претензій не мають, про що і повідомили в своїй заяві. Ми сподіваємося, що здоровий глузд переможе, і вболівальники "Шахтаря" будуть завжди підтримувати команду незалежно від зовнішніх обставин, що не стосуються футболу ", - резюмувала прес-служба.